З 1 грудня прожитковий мінімум для працездатних громадян збільшено з 2007 грн до 2102 грн. Зміни набрали чинності відповідно до закону про держбюджет на 2019 рік.

Фінмоніторинг: Нацбанк оштрафував чотири банки

Національний банк України в листопаді оштрафував чотири банки, зокрема Ощадбанк, за порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу.

Хто розкручує історію з боргами Приватбанку і чим закінчаться суди

Минулого тижня стало відомо, що найбільший банк країни — Приватбанк — формально змінив власника: 100% акцій банку перереєстрували з Мінфіну на Кабмін. Однак цей крок аж ніяк не гарантує перемогу держави у судовому процесі з денаціоналізації банку з його колишніми акціонерами — Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.

Екс-власники банків-банкрутів можуть отримати компенсацію від держави

Колишні власники банків-банкрутів можуть через суд отримувати грошову компенсацію від держави, якщо дії держави будуть визнані незаконними.

Гривня зросла до долара на 3,4%

Українська гривня за офіційним курсом Нацбанку за листопад зросла до долара на 3,4% — до 23,97 грн/$. Такі дані наводить НБУ.

Курс гривні в грудні. Розворот може статися в будь-який момент

Якщо високий інтерес нерезидентів до українських держпаперів і приплив валюти від інвестицій в них до кінця року збережеться, курс гривні втримається в діапазоні 24-25 грн / $. Такий прогноз дають аналітики Forex Club.

Зеленський анонсував зниження тарифів на тепло на 50% (відео)

Президент Володимир Зеленський анонсував зниження тарифів на теплопостачання для населення вдвічі з наступної зими. Про це він повідомив у відеозверненні у Facebook.

Квитки на потяги будуть дорожчати на 2% щомісяця з березня

Укрзалізниця планує підвищувати тариф на пасажирські перевезення на 2% щомісяця з 1 березня по 31 грудня 2020 року.