Про що йдеться у звіті

Як зазначається у звіті, анонімність даркнету є проблемою для правоохоронних органів через те, що злочинці здатні досягти високого рівня анонімності завдяки криптовалютам, особливо BTC, LTC або XMR.

Експерти заявили, що велика кількість транзакцій, які мають відношення до незаконного обігу наркотиків за криптовалюти, не перевищували $100. Однак в 2013 і 2016 роках були зафіксовані більш великі продажі.

Читайте також: Як вплине на економіку легалізація ринку криптовалют

Дослідники стверджують, що торговці купують великі партії наркотиків за цифрову валюту через даркнет, а потім поширюють їх у реальному світі.

На сьогодні правоохоронним органам досить складно правильно визначати та контролювати торгівлю незаконними товарами і послугами.

Читайте також: Мінцифри планує легалізувати в Україні майнінг криптовалют

Експерти вважають, що необхідно більше інвестувати в навчання і поліпшення обміну інформацією між установами.

Раніше повідомлялося

  • 18 листопада в Раді зареєстрували проект закону щодо оподаткування операцій з криптоактивами. Зокрема, запропоновано 5-відсоткова ставка податку на доходи фізосіб від продажу криптоактивів.

  • Серед планів Минцифри на наступні 2-3 роки — легалізувати майнінг криптовалют і залучити в Україну міжнародні криптовалютні біржі, іноземні компанії та інвесторів. Також — зробити країну конкурентоспроможною на світовому ринку віртуальних активів.

Отримати бонус на торговий рахунок Weltrade

  • Щодо статусу криптовалют в Україні, у Національному банку заявляли, що біткоін не є ні валютою, ні платіжним засобом.

  • Водночас НБУ запустив в кінці 2016 року дослідницький проект щодо можливого впровадження е-гривні — національної валюти на основі технології блокчейн.