Що говорить адвокат

«Було вручено підозру — з порушеннями, і ми це відзначили… 78 сторінок підозри. Я не можу вам розголошувати таємницю досудового розслідування, але можу сказати, що там намішано абсолютно все. З 2013 року по даний час… В банку відносно-колегіальна система прийняття рішень. Невідомо ще, чи будуть у слідства питання ще до когось в банку», — упевнений адвокат.

Читайте також: Нового главу Укрексімбанку підозрюють в офшорній діяльності

За попередніми даними, запобіжний захід Гриценко буде обирати Печерський районний суд Києва.

Передісторія

  • 16 листопада Голову правління державного Укрексімбанку Олександра Гриценка затримали співробітники Служби безпеки України за дорученням Генпрокуратури.

  • Гриценка підозрюють у створенні злочинної організації, присвоєння майна, зловживанні службовим становищем, відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом.

Що відомо про Гриценка

  • Гриценко очолив державний Укрексімбанк у 2014 році. За даними ЕП, банкір є наближеним до колишнього президента Петру Порошенка.

Читайте також: НБУ відхилив кандидатуру голови наглядової ради Укрексімбанку

  • Гриценко з червня 2007 року по лютий 2013 року працював віце-президентом департаменту ринку капіталів у країнах Східної Європи, Близького Сходу і Африки Standard Bank PLC, а з лютого 2013 року по липень 2014 року — на посаді заступника директора, члена Комітету з управління активами Banque Havilland SA.

  • У 2004-2005 роках Гриценко працював на посаді начальника управління комерційних боргових зобов'язань департаменту фінансової політики Міністерства фінансів.

  • Укрексімбанк заснований в 1992 році. Всі його акції належать державі.

 Обрати і оформити депозит у банках України