Що говорять в банку

  • Приватбанк подає касацію на рішення Північного апеляційного господарського суду за позовом ТОВ «Тех-Трейд-Інвест» в Приватбанк, яким визнані недійсними окремі умови кредитних договорів з низкою компаній, пов'язаних з колишніми власниками банку Коломойським і Боголюбовим.

Читайте також: Хто отримає Приватбанк

  • Ще до націоналізації Приватбанку в грудні 2016 року банк надавав кредити пов'язаним з колишніми власниками компаніям під відсоткову ставку, яка була вдвічі нижче ринкової, і становила від 10 до 12% річних у гривні.

«Видачею таких „індексних кредитів“ і були закладені майбутні юридичні ризики щодо стягнення з позичальників нарахованих відсотків, комісій та штрафних санкцій. І саме зараз пов'язані з колишніми власниками банку недобросовісні позичальники використовують зазначені недоліки, заявляючи позови до банку про визнання недійсними окремих умов кредитних договорів», — відзначають в банку.

Приватбанк вважає судове рішення безпідставним та необґрунтованим і безумовно оскаржить його у Верховному Суді.

Читайте також: Коломойський VS Приват: Суд про повернення акцій банку перенесли

Передісторія

  • 4 листопада Північний апеляційний госпсуд задовольнив позов низки компаній Коломойського до Приватбанку і визнав недійсними умови кредитних договорів, згідно з якими компанії винні банку 7,5 млрд грн.

  • Суд визнав недійсними деякі положення кредитних договорів Приватбнка з компаніями «Тих-Трейд-Інвест», «Парктур», «Шелта», «Аспект» і «Скорзонера», укладених на 2006-2016 роки.

  • Зараз екс-співвласник Приватбанку Ігор Коломойський намагається з допомогою української судової системи повернути контроль над Приватбанком.

  • 19 грудня Шостий апеляційний адміністративний суд розгляне апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 18 квітня 2019 року про скасування націоналізації Приватбанку.

Порівняти ставки по депозитах у гривні, доларі та євро