Що кажуть у МВФ

«Сподіваюся, досягнемо швидкого результату. Хоча прогрес обнадійливий, залишаються деякі невирішені питання. Давайте подивимося», — сказав Томсен.

За його словами, важливою частиною обговорень буде питання очищення банківського сектору.

Представник МВФ наголосив, що Україна досягла прогресу в питанні очищення банківського сектору, стабілізації макроекономіки, фіскальної і монетарної політики. Але існують виклики, і важливо, щоб не було «відкату в досягненнях».

Читайте також: Після дощику в четвер. Коли Україна отримає гроші МВФ

Томсен висловив розчарування у питанні подолання корупції в Україні та державного управління. Він вважає, що новий уряд повинен краще працювати в цьому напрямі.

За його словами, важливо зберегти незалежність центрального банку, досягти прогресу у фінансовому секторі, продовжити бюджетну консолідацію.

Раніше повідомлялося

  • Напередодні міністр фінансів Оксана Маркарова повідомила, що місія МВФ почне працювати в Україні в четвер, 14 листопада.
  • Очікується, що місія обговорить з українським урядом нову трирічну програму розширеного кредитування, в продовження програми stand by, обсяг якої становив $3,9 мільярда. Деталі нової програми українська делегація обговорювала з МВФ у Вашингтоні в жовтні.
  • Прем'єр розраховує, що до кінця цього року Україна підпише нову програму співпраці з МВФ.
  • Раніше The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела повідомив, що МВФ відклав фінансову допомогу Україні. Нібито у Фонді стурбовані тим, що президент Володимир Зеленський не відшкодує мільярди доларів розграбованих банків.
  • Нагадаємо, місія МВФ працювала в Україні з 11 по 26 вересня, проте поїхала без конкретики.

Читайте також: Коломойський виграв у Приватбанку справу на 7,5 мільярда