Як тепер нараховуватимуть пільги

Зміна цифр у платіжках пов’язана із новим механізмом нарахування пільг на ЖКП, який вступив в силу з 1 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, що відтепер органи соціального захисту населення надають пільги у грошовій формі. Розраховані суми пільг спочатку перераховуватимуть в Ощадбанк. Відтак Ощадбанк буде проводити розрахунки з надавачами послуг за кожного конкретного пільговика. Ідеться про безготівкову форму розрахунку.

Читайте також: Електроенергія для населення здорожчає — новий голова НКРЕКП

Якщо ж пільговик подав заяву до органу соціального захисту населення на отримання пільги готівкою, він отримуватиме свої виплати в готівковій формі через банк або поштою.

Детально про ці два механізми «Мінфін» писав раніше

Як сплачувати

Якщо користувач отримує пільги готівкою, він має самостійно повністю сплатити за спожиті послуги. Інші ж пільговики сплачують, як і раніше, частину платежу, а суму пільги за них перерахує надавачу послуг Ощадбанк.

У платіжках можливі помилки

З огляду на те, що відповідний механізм тільки-тільки вводиться, в платіжках за жовтень можливі помилки з технічних причин. Відзначається, що в даних деяких користувачів є неточності. Цим людям можуть не нарахувати пільги за жовтень.

 У такому разі Мінсоцполітики рекомендує звернутися до органу соціального захисту населення за місцем проживання для уточнення інформації.

Сума пільги у такому випадку за жовтень буде донарахована в наступному місяці.

Читайте також: З'явився мобільний додаток для перевірки сум у платіжках

Раніше повідомлялося

  • В Україні з 1 жовтня почалася монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг після запуску монетизації субсидій на оплату комунальних послуг, яка була запущена з березня 2019 року.
  • Тепер в Україні паралельно функціонують дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова.