Що відомо

«Урядова команда спільно з НБУ і офісом президента продовжить обговорення нової програми з місією МВФ на чолі з Роном ван Роденом вже починаючи з цього четверга у Києві», — написала міністр фінансів.

Очікування України від нової програми

  • За прогнозами НБУ, угода про нову програму розширеного фінансування МВФ терміном 3-4 роки об'ємом від $5 до $ 10 млрд може бути укладена до кінця цього року. Це дозволить до січня отримати перший транш по ній у розмірі близько $2 млрд.

  • Поточна програма співпраці між Україною та МВФ у рамках механізму stand-by була затверджена 19 грудня 2018 року. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або близько $3,9 млрд.

Читайте також: Коли Україна отримає гроші МВФ

Раніше повідомлялося

  • Раніше The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела повідомив, що МВФ відклав фінансову допомогу Україні. Нібито у Фонді стурбовані тим, що президент Володимир Зеленський не відшкодує мільярди доларів з імовірно розграбованих банків.
  • Нагадаємо, місія МВФ працювала в Україні з 11 по 26 вересня, проте поїхала без конкретики.

Читайте також: НАБУ назвало всіх підозрюваних у справі ВіЕйБі Банку

  • Під час переговорів у Вашингтоні українська делегація домовилася з представниками МВФ про новий візит в Україну. Як повідомлялося, він повинен відбутися в першій половині листопада. Прем'єр розраховує, що до кінця цього року україна підпише нову програму співпраці з МВФ.