Склад комісії

Секретарем комісії згідно з постановою стане радник глави Кабміну. До її складу також увійдуть заступники міністра юстиції, міністра внутрішніх справ, міністра економіки, заступник голови СБУ, заступник директора Державного бюро розслідувань, заступник директора НАБУ, а також секретар Націнвестради і бізнес-омбудсмен.

Читайте також: Закон про захист бізнесу підписаний. Що це дасть

Для чого створили комісію

У постанові сказано, що комісія створена для поліпшення бізнес-клімату в Україні. Її мета — забезпечити умови для залучення інвестицій, захищаючи бізнес від незаконного впливу влади.

Як вона працюватиме

Комісія розробить вимоги до звернень (скарг). Перед розглядом скарги комісія буде направляти її бізнес-омбудсмену для попередньої оцінки. Для цього відведено максимальний термін — три робочих дні.

Читайте також: Бонус для бізнесу: Кабмін ліквідував Департамент захисту економіки

Потім звернення буде розглядати безпосередньо комісія, а рішення за необхідності будуть публікувати на офіційному сайті Кабміну.

Повноваження комісії дозволяють їй ініціювати притягнення до відповідальності за порушення норм законодавства представників держорганів, органів місцевого самоврядування та посадових осіб.

Раніше повідомлялося

  • Прем'єр Олексій Гончарук раніше закликав представників бізнесу через соцмережі і офіційні канали повідомляти уряду про правопорушення та корупцію.

Читайте також: ФОП-контроль: як нові закони змінять життя малого бізнесу