Заява Цукерберга з приводу Libra

Сьогодні, 23 жовтня, Цукерберг офіційно озвучить цю заяву в ході слухань у комітеті Палати представників Конгресу США з фінансових сервісів. Текст заяви вже опублікований на сайті Конгресу.

«Ідея Libra полягає в тому, що відправка грошей повинна бути такою ж простою і безпечною, як текстове повідомлення. Libra буде глобальною платіжною системою, повністю забезпеченою резервом грошей та інших високоліквідних активів.

Читайте також: Libra: чому у криптовалюти від Facebook немає майбутнього

Я вважаю, що вона (криптовалюта Libra — ред.) повинна бути створена, але розумію, що зараз ми не ідеальний месенджер для цього. За останні кілька років ми зіткнулися з низкою проблем, і я впевнений, люди хотіли б, щоб цю ідею реалізовував хто завгодно, але не Facebook», — ідеться в тексті заяви Цукерберга.

Отримати $25 на торговий рахунок Weltrade

За його словами, Facebook проведе дискусії щодо Libra з регуляторами, представниками влади та експертами.

«Ми хочемо чітко заявити: Facebook не буде частиною запуску платіжної системи Libra ніде в світі, якщо всі американські регулятори її не схвалять», — зазначив Цукерберг.

Читайте також: Пристрасті по Libra. Чому головні партнери криптовалюти виходять з проекту

Також він наголосив, що компанія відкладе запуск Libra, який був запланований на червень 2020 року, до повного узгодження з регуляторами.

Раніше повідомлялося

  • Кілька тижнів тому компанії Mastercard, Visa, EBay, Stripe і Mercado Pago відмовилися брати участь у проекті Libra.
  • Вони вийшли з проекту вслід за PayPal через те, що регулятори і парламентарії ряду великих країн розкритикували ідеї проекту і заявляли, що Libra загрожує світовій економіці.
  • Незважаючи на це, 15 жовтня відбулося засідання асоціації Libra. На ньому були присутні представники 21 компанії, члени асоціації: Andreessen Horowitz, Uber, Lyft, Vodafone, Spotify, Coinbase. На засіданні був підписаний статут. Також у асоціації з'явилася рада директорів.