Про що говорили під час зустрічі

«Обговорили прогрес підписання Угоди про входження IFC в капітал Укргазбанку, яку, як очікується, буде підписано до кінця цього року», — йдеться в повідомленні за підсумками зустрічі делегації Мінфіну з міністром розвитку економіки у Вашингтоні.

Зазначається, що Міжнародна фінансова корпорація високо оцінила досягнення Укргазбанку у сфері зменшення частки непрацюючих кредитів до 10%, а також корпоративну реформу банку.

Читайте також: IFC збільшила ліміт фінансування Укргазбанку

«Сторони також обговорили плани співпраці з IFC у сфері розвитку концесій та приватизації майна», — повідомили у Мінфіні.

Передісторія

Укргазбанк на 94,9% належить державі. Наразі банк спеціалізується переважно на кредитуванні проектів з відновлювальної енергетики.

Про плани частково передати Укргазбанк на приватизацію через продаж частини його акцій Світовому банку повідомлялося й раніше.

Читайте також: IFC може зайти в капітал Укргазбанку через кредит

Так, на початку лютого 2019 року в Мінфіні повідомили, що почали підготовку до входження в капітал Укргазбанку фінансової корпорації IFC.

«Входження IFC в капітал Укргазбанку стане потужним сигналом для міжнародних інвесторів і сприятиме подальшому розвитку банківської системи в цілому», — повідомила тоді міністерка фінансів України Оксана Маркарова.