Місія Міжнародного валютного фонду прибула до Києва для переговорів щодо нової програми співпраці з Україною. Працюватиме тут орієнтовно до 26 вересня. Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Аналітики оцінили вплив переговорів з МВФ на курс гривні

Початок роботи місії Міжнародного валютного фонду в Києві для переговорів за новою програмою не позначиться на курс гривні до долара. Детально про це розповів Максим Пархоменко, аналітик Альпарі.

Парламент цього тижня розглядав низку важливих законів щодо фінансової, податкової та митної сфер. Деякі з них депутати прийняли в першому читанні: зокрема, законопроект про детінізацію торгівлі, про кешбек, публічні закупівлі та про зменшення тиску на бізнес.

ФОП-контроль: як нові закони змінять життя малого бізнесу

Ініціативи уряду щодо торгівлі спрямовані на детінізацію економіки і мають здешевити обслуговування касових операцій. Утім, противники змін звертають увагу на збільшення штрафів та величезні витрати бізнесу у процесі виконання нових норм.

Стали відомі деталі податкової амністії

Законопроект про податкову амністію з'явився на сайті Верховної Ради. «Мінфін» розповідає про головне з цього документа.

Рада підтримала законопроект про незаконне збагачення

Верховна Рада в першому читанні підтримала президентський законопроект, яким пропонується збільшити рівень незаконного збагачення, за який можуть притягнути до відповідальності, до 204-255 тисяч гривень.

У Приватбанк прийшли з обшуками

Поліція обшукала головний офіс Приватбанку в Дніпрі. У прес-службі банку розповіли, що шукали правоохоронці.

Мінфін відновив продаж валютних держоблігацій

Міністерство фінансів відновило продаж валютних ОВДП вперше майже за два місяці — з моменту рекордного розміщення ОВДП на 1 мільярд доларів 16 липня.

ВР підтримала в цілому законопроект про так званий спліт. Це означає, що контроль над більшістю небанківських фінансових установ тепер перейде до Нацбанку.

«Спліт»: Що НБУ обіцяє небанківським фінустановам

Національний банк планує спростити ліцензування нових небанківських фінансових установ.

Рада відтермінувала штрафи для «євробляхерів» на три місяці

Верховна рада відклала введення штрафів за нерозмитнені авто на іноземній реєстрації, так звані «евробляхи» ще на 3 місяці.

Коли запрацює новий Приват24 і які нові «фішки» там з'являться

Приватбанк завершує тестувати нову версію Приват24. З вересня буде відбуватися заміна старої версії. Адаптувати клієнтів будуть поступово — поки що діятимуть дві версії Приват24.