Думка

«Законопроекти №1053, №1073, повертають так звану »п'ятикратку«, яку раніше скасував президент (Петро Порошенко – ред.), впроваджують систему наклепу покупця на підприємця, розширюють застосування реєстраторів (РРО) та інші ініціативи по »закручуванню гайок« бізнесу, включно з підвищенням податку для ІТ, демонструє реальні наміри нової влади», - зазначив Поперешнюк.

Читайте також: Гетманцев розповів, як будуть боротися з ухиленням бізнесу від податків

На його думку, підприємці «для нової влади стали ворогами», і «особлива ворожа каста для них – це ФОПи».

"На жаль, серед українців теж є чимало прихильників боротьби з ФОПами. Від простих споживачів, яким не подобаються неправильні чеки в ресторанах, до представників бізнесу на звичайній системі оподаткування.

Читайте також: Цього тижня Рада розгляне низку важливих для фінансової сфери законів

Я розумію їхню позицію, адже наша компанія теж платить податків 4 млрд грн на рік. Коли одні мають платити багато, а інші мають можливість платити менше, це може здатися несправедливим.

Але разом з тим ФОПи відіграють ключову роль у розвитку економіки. Саме завдяки їм наша економіка ще жива і навіть потроху зростає", - написав Поперешнюк.

Що відомо

  • Кабмін планує навесні провести «глибоку» податкову реформу, яка почне діяти у 2021 році. Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.
  • Також прем'єр заявив, що після проведення податкової реформи оподаткування в Україні спроститься для всіх підприємців, тому їх можна буде назвати «спрощенцями».