За підготовку цих законопроектів відповідає голова комітету з питань податкової політики Данило Гетманцев.

N1053 1053-1. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг.

N1073. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг.

Читайте також: Через які схеми найбільше втрачає держбюджет

N1030. Проект Закону про внесення змін у деякі законодавчі акти України про відстрочення застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України.

N1085 1085-1. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав споживачів фінансових послуг.

N1070. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процедури проведення фінансової реструктуризації.

Читайте також: Гетманцев розповів, як будуть боротися з ухиленням бізнесу від податків

N1057. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» щодо подання єдиної звітності щодо єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та податку на доходи фізичних осіб.

N1072. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності щодо єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та податку на доходи фізичних осіб.

Читайте також: Верланов вважає, що податок на доходи фізосіб потрібно зменшувати

N1048 1048-1. Проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів.

N1069 1069-1 1069-2. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг.

N1082. Проект Закону про режим спільного транзиту і введення національної електронної транзитної системи.

Що відомо

  • Кабмін планує навесні провести «глибоку» податкову реформу, яка почне діяти у 2021 році. Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.
  • Також прем'єр заявив, що після проведення податкової реформи оподаткування в Україні спроститься для всіх підприємців, тому їх можна буде назвати «спрощенцями».