Що відомо

Зокрема, ембарго поширюється на сировину для виготовлення цементу (клінкери), а також усі готові види цементу, мінеральні (азотні, калійні та фосфорні) добрива, корма для тварин і продукцію ветеринарної медицини, свідчить текст оприлюдненої в середу постанови.

Крім зазначених товарів, ембарго поширюється на сірники, фанерну продукцію, шпалери, продукцію легкої промисловості, зокрема на окремі види трикотажних виробів і взуття, дроту з вуглецевої сталі, металеві дроти, труби, трубки, сітки металеві, кріпильні вироби, сталеву посуд, обладнання для виробництва хлібобулочних виробів та транспортні засоби (автомобілі, мотоцикли, трактори тощо).

Крім цього, з 1 березня 2020 року забороняється ввезення вживаних залізничних та трамвайних вагонів.

Читайте також: Путін продовжив продуктове ембарго для України і ряду країн

«Рішення прийнято з метою прийняття заходів на дискримінаційні і недружні дії відносно України, застосовуються державою-агресором, а також з урахуванням звернень асоціацій, об'єднань, підприємств ряду галузей промисловості», — наголошується в повідомленні на «Урядовому порталі».

«Це найзначніше за останні три роки розширення списку заборонених товарів, ввезених з РФ. Примітно, що заходи були введені на підставі пропозицій різних галузевих асоціацій та окремих українських виробників. Під ембарго потрапили всі види мінеральних добрив, які імпортуються з РФ, а також більшість товарів, призначених для кінцевого споживання», — прокоментувала партнер юридичної фірми «Ільяшев і Партнери» Олена Омельченко.