Що відомо

На думку позивача, дії колишнього керівництва фінустанови щодо укладення окремих угод стали причиною доведення «Укоопспілки» до неплатоспроможності.

Фонд гарантування вкладів оцінив збитки на суму майже 77 млн грн і мав намір залучити колишніх керівників до солідарної майнової відповідальності та стягнути з них зазначену суму.

Північний апеляційний господарський суд залишив апеляційну скаргу Фонду гарантування вкладів на рішення суду першої інстанції без задоволення, а рішення Господарського суду Києва у цій справі – без змін.

Читайте також: ФГВФО оновив список боржників банків-банкрутів

У своїй постанові суд апеляційної інстанції зазначив, що докази ФГВФО про наявність матеріального збитку в розмірі майже 77 млн грн не були доведені, як не було доведено і склад цивільного правопорушення в діях топ-менеджменту банку. Крім того, позивач не зміг довести і розмір збитку.

Це в сукупності свідчить про необґрунтованість та недоведеність позивачем своїх позовних вимог до вказаних відповідачів, у зв'язку з чим вимоги позивача про солідарне стягнення з відповідачів 76 929 136,71 грн — задоволенню не підлягає», – сказано в рішенні суду.