Що це значить

Щоб Україна була прогнозованою для партнерів країною, якій довіряють, потрібно «виконувати взяті на себе зобов'язання, а не будувати екзотичні сценарії», — наголосив він.

Гончарук зазначив, що заяви про дефолт, скасування націоналізації Приватбанку і невизначеності співпраці з МВФ збільшують вартість грошей для України: «Я розумію, що такі заяви мені як громадянину коштують грошей. Кожна подібна заява сприймається інвесторами як підвищення ризиків, а вони збільшують вартість ресурсів для України. А це значить, що ми з вами щоразу, коли в пресі з'являються подібні заяви, стаємо трохи біднішими. І моя задача в Адміністрації президента — щоб українці не ставали біднішими».

Читайте також: Україна навряд чи отримає другий транш МВФ цього року — JP Morgan

Гончарук заявив, що співпраця з МВФ для України дуже важлива. За нею спостерігають «всі без винятку системні інвестори у світі».

«Ми зараз справді почали думати над новою програмою з МВФ на три-чотири роки, щоб можна було запустити її в кінці року, якщо для цього будуть необхідні умови. У неї ми спробуємо закласти структурні реформи, які за ці роки виведуть країну на якісно інший рівень», — зазначив заступник голови АП.

Раніше повідомлялося, що Яків Смолій ініціює переговори з підготовки нової програми МВФ вже цього року. Про це він заявив під час зустрічі з представниками ЄБРР.