Переможця у цій номінації визначали на базі Рейтингу стійкості банків, який щоквартально готує «Мінфін». Рейтинг включає роздрібні банки з портфелем депозитів фізосіб від 1 млрд грн. Місце фінустанови у рейтингу визначає комплексна оцінка його показників за квартал: рівень стресостійкості, приріст депозитного портфелю, лояльність вкладників, фінансова репутація, якість і ліквідність активів банку, можливість зовнішньої підтримки.

«Цей рейтинг ми випускаємо вже 6 років. Перші місця у ньому займають дійсно найбільш стійкі банки, в основному — іноземні» — прокоментував керівник «Мінфіну» Іван Євтушенко.

Рейтинг стійкості банків. Методика


Крім того, при виборі найбільш стійкого банку враховувалася думка журі. Кожен з його членів проголосував за банк, якому вони довіряють більше за інших.

Найбільш стійким банком 2018 року став Райффайзен Банк Аваль. Минулого року «дочка» австрійського банку тричі очолила Рейтинг стійкості на «Мінфіні», і лише у 3-му кварталі поступилася лідерством Укрсиббанку.  

Нагороду отримав директор департаменту розробки продуктів для фізосіб Олексій Пузняк. «Райффайзен Банк Аваль залишається острівцем стабільності у банківському секторі. Цьому сприяє структура акціонерів, грамотна політика управління ризиками, високий рівень достатності капіталу і досвідчений менеджмент. Ми неухильно виконуємо умови залучення коштів — це відзначають і наші клієнти, і експерти ринку» — заявив банкір.

Олексій розповів, що Райффайзен Банк Аваль має великі плани на 2019 рік щодо розробки та впровадження нових продуктів. «Незабаром ми розраховуємо бути найбільш стійкими не лише за показниками ліквідності. Банк продовжить інвестувати у розвиток автоматизації процесів і цифрові технології для залучення і обслуговування клієнтів. Ми збираємося максимально скоротити відрив з конкурентами щодо функціональності інтернет-платформ і мобільного банкінгу — як для фізосіб, так і для підприємців. Також ми готуємо оновлення продуктової лінійки: у преміальному сегменті ми вже запустили пакети послуг Prestige і Exclusive на базі дебетних карт. Будуть нові розробки і у напрямку кредитних продуктів. За результатами першого кварталу поточного року вже видно зростання і по депозитній базі, і у сегменті кредитування, і зупинятися ми не збираємося » — розкрив подробиці Олексій Пузняк.

Церемонія вручення нагород за особливі досягнення у банківській сфері FinAwards2019 відбулася 15 травня в київському нічному клубі D.Fleur. Організатором заходу виступила компанія BankOnline, а Генеральним партнером — платіжна система Mastercard.