Що це значить

«На нашу думку, спроба одного з учасників ринку вплинути через суд на тарифи інших компаній, ще раз доводить, що конкурентна боротьба на телеком-ринку України є надзвичайно високою», — заявили в прес-службі «Київстара».

У компанії також наголосили, що їхні тарифи повністю обґрунтовані і враховують особливості використання послуг мобільного зв'язку в конкретних областях країни.

Читайте також: Пакет за 40 грн: найвигідніші тарифи мобільних операторів

«Зокрема, абоненти мають право вибору як тарифних планів, розроблених спеціально для регіону, в якому вони проживають, так і національних тарифних планів. При цьому абонент, що підключив регіональний тарифний план, виїхавши за межі свого регіону, буде обслуговуватися за умовами національних тарифних планів», — зазначили в «Київстарі».

Читайте також: З травня українці можуть змінити оператора зі збереженням номера

У прес-службі оператора також наголосили, що відповідно до закону «Про телекомунікації», кожен телеком-оператор самостійно формує свої тарифні плани, з огляду на потреб споживачів і конкурентного середовища.

Довідка

  • Раніше lifecell звернувся до суду з проханням визнати недійсним рішення АМКУ від 3 жовтня 2018 року, згідно з яким той відмовився визнавати порушення з боку мобільних операторів «Vodafone Україна» і «Київстар» в частині передбачуваного завищення цін на дзвінки на номери інших мереж в певних регіонах країни.
  • У lifecell вважають, що в ситуації, коли домінуючий оператор встановлює завищені тарифи на дзвінки на номери інших операторів в регіоні, де він має найбільшу частку ринку, виникає бар'єр для зміни оператора, оскільки при спробі перейти на більш вигідний тарифний план оператора з меншою часткою ринку, абонент втрачає коло контактів, які користуються послугами домінуючого оператора: вартість дзвінка на номери мережі іншого оператора для них виявляється досить високою.