Згідно з повідомленням, в позовах оскаржуються п'ять кредитних договорів і його особиста порука щодо них. Перші слухання пройдуть в суді 10, 22 і 23 травня.

Юристи пояснюють такий хід з боку екс-власника Приватбанку, бажанням підстрахувати рішення Печерського суду, яке було прийнято пізно ввечері 20 квітня, задовольнивши позов Коломойського щодо розірвання договору особистого поручительства за кредитами рефінансування, виданих Приватбанку НБУ на суму 9,2 млрд грн.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що на минулому тижні було прийнято відразу три рішення на користь Ігоря Коломойського.

18 квітня Окружний адмінсуд Києва, вивчаючи справу майже 2 роки, визнав незаконною націоналізацію Привату за позовом Коломойського до НБУ, Кабміну, Фонду гарантування вкладів фізосіб і Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Читайте також: НБУ оскаржить скасування націоналізації Привату

19 квітня стало відомо, що суд також скасував рішення НБУ від 13 грудня 2016 року, яким визначено перелік пов'язаних з банком фізичних і юридичних осіб.

20 квітня Печерський суд Києва прийняв рішення про розірвання договору особистого поручительства бізнесмена Коломойського по кредитах рефінансування Приватбанку на суму в 9,2 млрд грн, отриманим до його націоналізації. НБУ на підставі особистого поручительства Коломойського також подав позов в Женевський суд, вимагаючи повернути борги.

 Замовити онлайн картку Приватбанка