За методикою рейтингування МЦПД в основу підведення підсумків 2018 року на банківському ринку лягли найважливіші показники фінансової звітності банків. Особлива увага приділялася таким показникам, як співвідношення коштів фізичних осіб до власного капіталу, надійність і репутація акціонера, відсутність проблем з виплатою вкладів і ставка залучення вкладів у гривні. Саме ці показники свідчать про «фінансове здоров'я» банку.

У рейтингу використані підходи до оцінки, які характеризують одночасно показники ефективності і надійності банку. В результаті банк оцінювався з точки зору привабливості, як для власних акціонерів, так і для його клієнтів.

Рейтинг фінансового здоров'я характеризує бізнес-модель банку в цілому. Він розраховується як сума субіндексів надійності та ефективності. Перший субіндекс узагальнює групу критеріїв, які оцінюють ступінь виконання банком ключових економічних нормативів, відображаючи його здатність протистояти внутрішнім і зовнішнім ризикам для його діяльності. Другий субіндекс відображає критерії, що оцінюють здатність банку генерувати прибуток і ефективність використання його активів.

Насамперед, експерти оцінювали банки, зі статутним капіталом понад 50 мільярдів гривень. (Таких банків всього вісім).

Після цього експерти оцінювали всі банки з активами не менше 2 мільярдів гривень. (В цю категорію ввійшли 20 банків).

Ідея Банк Україна увійшов до другої групи з активами понад 2 мільярди гривень. Відповідно до загального результуючого показника, що підсумовує обидва субіндекси для фінустанов, Ідея Банк Україна знаходиться на першому місці.

Замовити картку «Card Blanche White» Ідея Банку