Ситуація на валютному ринку в 2019 році буде залишатися складною. Найважчим періодом для гривні стане 2 квартал.

Нацбанк знизив норму обов'язкового продажу валюти експортерами

1 березня набуло чинності рішення Нацбанку про зниження норми обов'язкового продажу валюти експортерами до 30% з 50%.

В Україні стартувала монетизація субсидій. Інфографіка

З березня 2019 року уряд почав виплату субсидій готівкою тим громадянам, яким субсидія призначена в 2018 році. Середній розмір субсидії — 1681 грн. Однак виплати мають індивідуальний характер, і їх розмір коливається від 0 до 24 тис. грн.

Держстат: Реальна зарплата в Україні зросла на 9,5%

Реальна заробітна плата в Україні в січні 2019 року порівняно з січнем 2018 року збільшилася на 9,5%, проте порівнянні з груднем 2018 року зменшилася на 13,6%.

Рада затвердила конвенцію MLI з оподаткування

Верховна Рада ратифікувала Багатосторонню конвенцію MLI про боротьбу з ухиленням від сплати податків. Підписавши і ратифікувавши конвенцію MLI, Україна отримує можливість одночасно вносити зміни в усі або деякі існуючі конвенції про уникнення подвійного оподаткування між Україною та іншими країнами.

Тігіпко розповів про прибутковість monobank

Мобільний банк monobank, який входить у структуру групи «ТАС» Універсал Банку, у вересні 2018 року одержав перший прибуток.

Приватні школи отримають держфінансування

Приватні школи цього року вперше отримають державне фінансування. Відповідну постанову Кабмін прийняв на засіданні в середу.

Бізнес не хоче платити податки за принципом «багатий платить більше»

Бізнес не підтримує введення прогресивної шкали оподаткування доходів фізосіб з максимальною ставкою податку 48%. Це, на думку членів ЄБА, призведе до збільшення податкового навантаження на сумлінних платників.