Автори матеріалу зазначають, що середньоденний обсяг транзакцій першої криптовалюти знизився з 360 тисяч в кінці 2017 року до 230 тисяч у вересні 2018 року. При цьому загальний доларовий обсяг переданої в блокчейні біткоіна вартості за цей період зменшився з 3,7 млрд до 670 млн доларів, пише Forklog.

Читайте також: Клієнти європейських банків провели операції з криптовалютами на 661 мільйон євро

У той же час, аналітики звертають увагу, що в першому кварталі через криптовалютні транзакції були передані кошти на суму понад 1,4 трлн доларів. При цьому в минулому році це значення становило менше 1,7 трлн доларів. Однак уже в другому кварталі поточного року даний показник впав на 75%, а капіталізація ринку досягла відміток нижче 355 млрд доларів. На поточний момент загальна вартість представлених на ринку цифрових активів становить 216 млрд доларів.

«Грунтуючись на активності, що спостерігається протягом першої половини третього кварталу, Juniper прогнозує скорочення на 47% обсягу транзакцій за підсумками цього періоду», — зазначають дослідники.

Крім того, аналітики Juniper Research підкреслили, що криптовалюти не проявили себе в якості альтернативи світовій фінансовій системі в контексті наростання торгового протистояння між Китаєм і США, а також пов'язаних з Brexit проблем.