«Наша команда працювала в Києві, поспілкувавшись з українською владою щодо продовження наших зусиль на підтримку політики реформ, макроекономічної стабільності та зростання в Україні, а також щодо можливої фінансової допомоги з боку Фонду», — відповів представник МВФ.

Читайте також: МВФ змінив програму кредитування для України

«У мене немає додаткових подробиць щодо цих дискусій, які тривають», — додав Райс.

Він також зауважив, що не може назвати конкретної дати, коли у Фонді підіб'ють підсумки роботи місії в Україні, пообіцявши, втім, поінформувати про це згодом.

Місія МВФ на чолі з Роном ван Роденом розпочала роботу в Києві 6 вересня і планує працювати до 19 вересня «для обговорення останніх економічних подій і економічної політики».

Раніше «Мінфін» повідомляв, що глава Національного банку Яків Смолій позитивно оцінює хід переговорів, які ведуться в Києві з 6 вересня з місією Міжнародного валютного фонду про можливості отримання чергового фінансування.

Нагадаємо, в 2015 році МВФ схвалив для України чотирирічну програму розширеного фінансування (EFF) загальним обсягом близько 17,5 млрд доларів. Спочатку програма передбачала щоквартальний перегляд програми.

Читайте також: Чому транш МВФ так важливий для України

Перший транш склав 5 млрд доларів. Україна змогла майже в термін отримати другий транш на 1,7 млрд доларів на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза в просуванні по програмі.

У 2016 році переговори поновилися, і МВФ вирішив виділити третій транш — 1 млрд доларів — в середині вересня 2016, а четвертий — 3 квітня 2017 року.