Наприклад, інший відомий розробник Bitcoin Cash Крейг Райт вважає, що впровадження такого алгоритму може поставити під загрозу весь блокчейн і збільшити кількість «сиріток» — блоків, що не входять в основний ланцюг.

Райт вже давно тихо ненавидить Bitcoin ABC і навіть погрожував форкнути Bitcoin Cash і запустити власний блокчейн. Крейг є головним науковим співробітником nChain, компанії, яка нещодавно почала розробляти новий алгоритм для повних нод Bitcoin Cash — протокол Bitcoin SV. Ця версія коду, як запевняють в nChain, буде «повністю реставованим оригінальним протоколом біткоіна».

Крейга підтримали майнери. Наприклад, Келвін Айр, власник найбільшого BCH-пулу Coingeek, закликає інших підтримати проект Bitcoin SV. Бутерін же вважає, що спільноті не потрібно йти на поводу у nChain і Coingeek і провести хардфорк.

«BCH-спільнота не повинна йти на компроміс з Райтом, щоб «уникнути розколу», — пише Віталік в Твіттері. — Хардфорк — це можливість остаточно позбутися від Крейга. Bitcoin Craig (BCC) може використовувати тікер вже не існуючого проекту, наступником якого він і є».

Для того, щоб зрозуміти рівень троллінгу Бутеріна, потрібно згадати, що під тікером BCC торгуються токени проекту BitConnect, вже давно і всіма визнаного скамом.

Нагадаємо, що 15 травня 2018 року на блоці 530356 в мережі Bitcoin Cash відбувся хардфорк, результатом якого стало анонсоване раніше збільшення розміру блоку з 8 до 32 Мб.