Вимоги щодо застави нерухомості, непрозорі умови, бюрократія – це все реалії кредитного ринку, до яких звикли українські підприємці.

Перш за все, щоб отримати кредит, потрібно змиритися з тяганиною в оформленні угоди. Для подачі кредитної заявки необхідно зібрати пакет документів:

— фінансова звітність, розшифровки до звітності;

— довідки з банків за оборотами та кредитами;

— установчі та реєстраційні документи;

— правовстановлюючі документи;

— балансові виписки;

— звіт про оцінку;

— технічна документація.

Після чого – кілька днів, а то й тижнів чекати на рішення про видачу кредиту та ще раз звертатися до банку для підписання договорів. У деяких випадках банки пропонують видачу кредитних коштів тільки в обслуговуючому відділенні, де клієнт відкрив поточний рахунок.

Чи вживають банки якісь заходи для спрощення процедури кредитування бізнесу?

А як же! Пропонують не відволікатися від розвитку своєї справи та обіцяють швидко оформити онлайн-кредит для бізнесу. За фактом, в переважній більшості із запропонованого в «онлайн» тільки подача самої заявки. А надання та отримання документів, підписання паперів – для всього цього потрібно знову звертатися до відділення банку і чекати на рішення.

В Україні тільки набирає обертів 100% онлайн-кредитування без відділень. Щоб задовольнити потреби сучасного підприємця, в системному підході важлива гнучкість рішень та розвиток технологічної бази. Не всі банки можуть подужати інвестиції в нові технології та змінити внутрішні бізнес-процеси.

Проте, активність кількох банків на нашому ринку підштовхує розвиток онлайн-кредитування і банківської системи України загалом.

Візьмемо за приклад новий онлайн-банк для підприємців ТАС24 Бізнес, який запустила команда «екс-приватівців», входить до ТАS Group.

Банк реалізував можливість оформлення кредиту без відвідування відділень і паперових документів, кредитує в 100% онлайн-форматі на будь-які потреби бізнесу. Мінімально можливий пакет документів і клієнтський сервіс дозволяють отримати швидке рішення по кредитній заявці. Тарифи без прихованих комісій і доплат.

Всі документи передаються до банку в електронному вигляді з використанням електронно-цифрового підпису. Банк розглядає заявку, приймає рішення і направляє клієнту на підписання кредитний договір. Після підписання договору кошти зараховуються на поточний рахунок клієнта в банку.

Основні умови кредитування в ТАС24 Бізнес:

Кредит на розвиток бізнесу:

— сума кредиту від 50 до 500 тис. грн (для ФОП) та 1 млн грн (для юр.осіб);

— терміном до 24 місяців;

— без застави;

— без комісії за видачу, тільки 1,75% в місяць;

Кредитна лінія:

— сума ліміту від 250 тис. до 1 млн грн;

— терміном на 12 місяців;

— без застави;

— без комісії за відкриття ліміту;

— транші терміном на 90 і 180 днів в рамках ліміту.

Кредитний ліміт на поточний рахунок:

— сума ліміту від 10 тис. до 500 тис. грн;

— терміном на 12 місяців з автоматичним продовженням;

— без застави;

— без комісії за відкриття ліміту;

— період обнулення — 30 днів.

ТАС24 Бізнес — український онлайн-банк для малого і середнього бізнесу. Банкінг доступний 24/7 з будь-якої точки світу через смартфон або ПК.