Про це в інтерв'ю «Мінфіну» розповів тимчасовий адміністратор, а потім і ліквідатор «Дельти» Владислав Кадиров.

За його словами, гарантоване відшкодування до 200 тисяч гривень ще не отримало 311 тисяч вкладників, які з тих чи інших причин не звернулися до Фонду. ФГВФО їм повинен 515 мільйонів гривень.

«Мова йде про невеликі суми вкладів, і Фонд готовий виплатити їх людям, якщо вони звернуться. Сумарно Фонд виплатив вкладникам «Дельти» 15,7 млрд грн. Компенсації отримало 455 000 вкладників», — зазначив він.

Кадиров зазначив, що близько 8,5 мільярда гривень повернули ще в період тимчасової адміністрації — ці гроші отримали понад 360 тисяч осіб. Решта 7,2 мільярда гривень були виплачені вже в період ліквідації банку.

«За весь період, протягом якого банк виводився з ринку, нам вдалося погасити заборгованість перед Фондом гарантування на 6,5 мільярда гривень. У цю суму, перш за все, входять суми виплат. Ми змогли це зробити за рахунок поточних кредитних погашень, примусового стягнення заборгованості по кредитах, продажу майна боржників в рамках процедури банкрутства і, звичайно, за рахунок продажу активів банку», — підсумував ліквідатор.