Про це він повідомив під час брифінгу, пише «112 Україна».

«Я як прем'єр-міністр України прийняв для себе рішення: якщо цей суд, справедливий, незалежний (Антикорупційний суд, — ред.), не буде створено, я складу з себе повноваження прем'єр-міністра України і піду у відставку», — сказав Гройсман .

Увечері 4 червня представник уряду в парламенті, нардеп від БПП Вадим Денисенко уточнив, чого стосувалося заяву прем'єр-міністра.

«Я хочу розвіяти всі інсинуації: Володимир Гройсман сказав про те, що він подасть у відставку в разі, якщо не буде проголосовано за цей законопроект, який ми зараз розглядаємо в ВР. Тому якщо в четвер не будуть набрані голоси, прем'єр подає заяву про відставку», — зазначив Денисенко.

  • Для отримання п'ятого траншу від МВФ Раді необхідно прийняти закон про антикорупційний суд з поправками, які забезпечать його повну відповідність з рекомендаціями Венеціанської комісії.
  • НБУ очікує, що загальна сума траншу становитиме 4,5 мільярда доларів.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд незадоволений останніми рішеннями уряду щодо повноважень Мінфіну та підпорядкування ДФС. Про це сказано в листі голови місії МВФ в Україні Рона ван Рудена до українського уряду.