Як зупинити трудову міграцію

В уряді і НБУ б'ють на сполох — відтік робочих рук з України починає приймати критичний характер. Достовірної статистики немає, оскільки левова частка ринку міжнародного працевлаштування перебуває в тіні.

ВВП України в 2018 році зросте до 3,2% — прогноз

Зростання ВВП України в 2018 році очікується на рівні 3,2% за інфляції (грудень до грудня) 9,7%, в наступному році він незначно сповільниться до 3,1%, а в 2020 дещо прискориться — до 3,3%. 

Держстат: Ціни в Україні зросли на 2,4%

Індекс споживчих цін (індекс інфляції) у січні–лютому 2018р. становив 2,4% (у відповідному періоді попереднього року – 2,1%). Про це йдеться у повідомленні Держстату.

Квітень. Нова порція акцій від забудовників

Забудовники користуються будь-яким приводом, щоб порадувати покупців. Після низки знижок, розіграшів і сюрпризів для дам, присвячених 8 березня, компанії вибухнули низкою великодніх акцій.

Wizz Air влаштував одноденний розпродаж квитків

5 квітня до кінця дня угорський лоукостер Wizz Air дає можливість своїм пасажирам скористатися 20-відсотковою знижкою на квитки в усіх напрямках.

У Раду внесли альтернативний законопроект про валюту

До Верховної Ради внесено альтернативний законопроект «Про валюту» №8152-1 від 3 квітня 2018 року. Законопроект зареєстрований під номером 8152-1, тоді як законопроект президента України Петра Порошенка внесений №8152.

НБУзмінив правила на валютному ринку: в чиїх інтересах і кому це вигідно

Нацбанк в черговий раз поміняв правила гри на валютному ринку. З 2 квітня 2018 року регулятор ввів новації в підході до проведення валютних інтервенцій.

Вище й вище: Банки продовжують підвищувати ставки за депозитами

Банки продовжують підвищувати ставки за гривневими вкладами фізосіб. Але поки зростання дуже мляве, і не зачіпає річні депозити. Тенденція не торкнулася валютні вклади: ставки за ними продовжують падати.

Отримувачів субсидій перевірятимуть спеціальні інспектори

У Верховній Раді лежить законопроект, який може дати можливість ревізорам ходити квартирами та перевіряти, чи справді мешканці мають право на субсидії.

З квітня українцям перерахують пенсії

У квітні на українців чекають кілька нововведень, що стосуються пенсійного забезпечення. Зокрема, з 1 квітня зміниться перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів.

ПриватБанк подав судові позови проти PwC на $3 млрд

30 березня 2018 року в районний суд Нікосії (Кіпр) подано офіційний судовий позов щодо PricewaterhouseCoopers (Кіпр) та аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers (Україна).