Час просити прибавку: у кого в Україні зростуть зарплати в 2018 році

Праця рядових українців оплачується все щедріше. Принаймні, такий висновок випливає з даних офіційної статистики. Якщо вірити Держстату, в минулому році середня зарплата в нашій країні виросла на третину, досягши к кінцю 2017 року близько 7 500 грн.

У 2018 році Україна повинна повернути МВФ 43,8 млрд грн

Україна повинна погасити борг перед Міжнародним валютним фондом в 43,8 млрд гривень в поточному році. Про це йдеться в Програмі управління державним боргом на 2018 рік.

НБУ: У 2017 році економіка України зросла на 2,1%

Національний банк оцінює зростання економіки України в 2017 році в 2,1%. Про це йдеться в інфляційному звіті регулятора, оприлюдненому на сайті НБУ. Зазначається, що в третьому кварталі 2017 року зростання реального ВВП становило 2,1% і відповідало оцінками НБУ.

Військовий прокурор: На київському «Квазарі» добували криптовалюту для бойовиків

Правоохоронці вилучили на підприємстві «Квазар» у Києві 400 ферм для майнінгу криптовалют, які використовували для фінансування бойовиків на Донбасі. Про це на брифінгу 1 лютого повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Bitcoin впав нижче $9 000

2 лютого 2018 року вартість популярної криптовалюти Bitcoin впала до $8 586. Ethereum торгувався на рівні $916, Ripple — $0,78, Bitcoin Cash — $1 161.

Україна без МВФ: дефолт, обвал гривні та відкат реформ

Відносини між МВФ та Україною на межі розриву. Без допомоги Фонду України очікує дефолт, а економіку — криза. Так вважають учасники опитування «Мінфіну».

Ставка розбрату. НБУ проти Гройсмана

Прем'єр Гройсман порадив НБУ знизити облікову ставку. Регулятор у відповідь провів чолі уряду «монетарний лікбез». Фінансова спільнота в цій ситуації побачила дефіцит комунікації між держорганами. І навіть зазіхання на незалежність регулятора.

Кабмін звільнив Насірова

Кабінет міністрів прийняв рішення про звільнення усуненого від своїх обов'язків главу Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Тендер 4G: Lifecell купив найбільший лот. Доповнено

Мобільний оператор Lifecell купив найбільший лот на тендері 4G.

Двісті фаворитів Путіна

Влада США виконала свою обіцянку та опублікувала список наближених до президента Володимира Путіна російських олігархів. Під приціл потрапило 96 товстосумів та 114 топ-чиновників. Статки кожного з них перевищують $1 млрд.

У 2017 році заборгованість із виплати зарплати зросла на 32,2%

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати в Україні в 2017 році зросла на 32,2%, при цьому в грудні вона скоротилася на 8,3% і на 1 січня 2018 року становила 2,368 млрд грн.

«Мінфін» запустив розділ з курсами криптовалют

26 січня 2018 року портал «Мінфін» запустив розділ з курсами криптовалют. Відтепер, на нашому порталі можна ознайомитись не тільки з курсом валют, але і з курсами найпопулярніших криптовалют.