Про це повідомив директор консалтингової компанії «Оттен Консалтинг» Томас Оттен, передає «Інтерфакс-Україна».

«Чому я кажу, що Україна готова в принципі (до введення податку на виведений капітал) — поточна система не працює, і тому я бачу це як альтернативу», — сказав він.

Експерт Німецької групи радників при уряді України Девід Заха в ході прес-конференції наголосив на важливості заміни податку на прибуток податком на виведений капітал.

«Перехід на новий податок прискорить економічне зростання і сприятиме інвестиціям… Ми вважаємо, що економічні наслідки будуть позитивними, але якщо дивитися на короткостроковий період, то в короткостроковому періоді вони будуть досить обмеженими», сказав він.

Читайте також: ДФС: Через податок на виведений капітал бюджет втратить 80 млрд грн

Так, за словами Заха, введення податку на виведений капітал в перший рік може привести до втрат бюджетних доходів в розмірі від 38 млрд грн до 47 млрд грн, що становитиме 1,2-1,5% ВВП.

«Щоб забезпечити успіх введення податку на виведений капітал необхідно компенсувати втрату доходів, які виникнуть в результаті такого кроку або збільшенням податків, або зниженням витрат. При цьому необхідно подвоїти зусилля по фундаментального реформування ДФС», — додав експерт.

Раніше «Мінфін» писав, що глава Податкового комітету ВР Ніна Южаніна розповіла про актуальність введення податку на виведений капітал.