Банки продовжують послідовну політику зниження ставок за депозитами громадян. На цей раз вони взялися за справу особливо завзято. З моменту публікації останнього огляду середніх ставок за депозитами, ставка за гривневими безстроковими вкладами впала на пів відсотка, за строковими — більш ніж на 0,3%. Валютні депозити також подешевшали, правда, не так сильно.

Україна планує в 2018 році розмістити євробонди на $3 млрд

Україна в 2018 році планує розмістити 10-15-річні єврооблігації на загальну суму 90,3 млрд грн, або на $3 млрд. Відповідна сума приведена в додатку до проекту закону, оприлюдненому на веб-сайті Верховної Ради.

Яким буде курс долара у 2018 році

Прогнозний курс гривні на кінець 2018 року у проекті держбюджету, підготовлений Кабміном, становить 30,1 грн/$1. Середньорічний (на базі якого розраховували проект держбюджету) — 29,3 грн/$1. Чому буде дорожчати долар, в своєму блозі на НВ написав директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин.

Чи карати «євробляхерів» — опитування

На початку вересня в Україні трапився черговий конфлікт. Розбіжності між владою і громадянами стосувалися питання — що робити з автотранспортом з іноземною реєстрацією. Власники авто на іноземних номерах користувалися прогалинами в законодавстві й не платили податок за розмитнення. Владі набридло це терпіти, й вона перейшла в наступ.