Минфин - Курсы валют Украины

Установить
slivadima
slivadima
17 сентября 2019, 18:09
Дмитрий
Сергей, здравствуйте! Пару вопросов к вам)
(мне 40 лет) Есть ли смысл раз в месяц фиксировано отправлять по 100 грн? Инфляция не будет догонять? Больше пока не могу выделять
Если есть смысл, то нет же смысла разбивать на два НПФ?
И такой вопрос, почему не по телевизору не в интернете не встречал рекламы о НПФ?
Ответ эксперта
uainvestor
uainvestor
19 сентября 2019, 15:58
Вітаю, Дмитре.
Хвалю, що попри відсутність реклами НПФ, ви таки добралися до Мінфіна і поставили питання. А чому ж так мало чи взагалі немає реклами НПФ? Державні структури вбачають в них конкурентів державної пенсії (ПФУ), що створює залежність пересічних українців від роботодавців і влади. Зате на екранах і шпальтах дуже багато говориться за підвищення зарплат в пенсій різних категорій працюючих і пенсіонерів, пересваривши їх між собою (тобто, «Розділяй і володарюй»). Насправді, НПФ не конкурент ПФУ, а лише їм альтернатива, і не єдина, до речі. Ще я назвав би накопичувальне страхування життя (фінансове убезпечення) і оренду нерухомість.
Хто сьогодні дозволяє собі високовартісну рекламу? Індусрія споживчих ринків (їжа, ліки, побут, відпочинок, насолода, краса, емоції тощо), а у сфері недержавного пенсійного забезпечення (НПЗ) грошей обмаль: самі НПФ взагалі не мають доходів, а обслуговуючи комерційні компанії отримують жалюгідний відсоток від пенсійних активів, бо практично всі доходи розподіляються між майбутніми пенсіонерами, учасниками НПФ.
Від безнадії і розпачу, навіть один з фондів вирахував, що дешевше за рекламну акцію виявиться самостійно покласти по 10-100 гривень на нові пенсійні рахунки, аби тільки заохочувати до них людей.
Сенс участі в НПФ, навіть зі щомісячними 100 гривнями, є, тому що вирішальний фактор зростання власної недержавної пенсії — це не розмір внеску, а його регулярність і (найголовніше!) строк участі в НПФ, навіть попри те, що на певному етапі пенсійні внески можна облишити.
Я просто вставив у пенсійний калькулятор (https://acpo.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=309&Itemid=386) і ваші щомісячні 100 гривень, і термін внесків до 70 років (а пенсійний вік до нього скоро добереться), і доходність пенсійних накопичень у 25% (18% у вигляді податкової знижки від держави і досить скромні 7%, як прибуток від управляючого КУА). Коли ві, Дмитре, пройдете моїм шляхом, то дізнайтесь, що ваші пенсійні накопичення досягнуть 4 840 761 гривень, котрі ви зможете забрати повністю і без податків, або ж, на протязі наступних 10 років, ви станете отримувати у середньому по 134 141 гривню на місяць, а всього одержете не багато не мало, а саме 16 096 936 гривень. І це, сподіваюсь, дасть вам можливість не просто шукати рекламу НПФ, а самому її проголошувати (і це буде «Добра новина» для багатьох українців і також, іноземцям з будь-яких сторін Світу).
Інфляція, Дмитре, звичайно буде намагатись виперидати ваш переможний пенсійний шлях, але ви в стані держати його на відстані: просто збільшуйте свої пенсійні внески на відсоток інфляйії за минулий рік. Коли держстат оголошить, що інфляція за минулий рік досягла, наприклад, 10%, то ви почніть щомісячно класти на свій пенсійний рахунок уже не 100, а 110 гривень. Сподіваюсь. це не завдасть велокої шкоди вашому сімейному бюджету.
Навіть 100 гривень можна розділити на два чи більше НПФ, але це залежить від ваших цілей, — це окрема тема для обговорювання. Коли буде бажання, звернемось і до неї.
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 15

+
0
slivadima
slivadima
17 сентября 2019, 18:16
#
И такой вопрос, где то можно посмотреть сравнительные результаты всех НПФ за 17-18гг?
+
0
uainvestor
uainvestor
1 октября 2019, 11:50
#
Взагалі, ця інформація є на сайті Нацкомфінпослуг: https://www.nfp.gov.ua/, але вважаю, що для нас з вами, це не настільки корисно, як шкідливо, бо спираючись виключно на поточні результати, ризикуємо, як то кажуть,  «виплеснути з брудною водую, саму дитину, що купали». Один НПФ створює гарну картинку для заохочення нових учасників, а інший намірюється досягти високого результату не за рік-два, а за 10-20 років, коли більшість учасників досягнуть розрахункового віку і почнуть отримувати пенсійні виплати. Саме тоді КУА досягне плеску доходності, щоби на розмір пенсій ніхто не образиться.
Як завчасно дізнатись, хто є Who? Треба спитати за стратегію у КУА і Ради НПФ, але більшість з них відповідять про збалансування, помірний ризик і таке інше (те саме бла-бла-бла). Тож. дивимося на портфель активів. Хто має акції. той розраховує на далекий вибух росту прибутковості, а хто спирається на депозити, державні облігації, той просто конкурує за нових учасників у термінах кількох років. От, якби розговорити управляючого..? Але вони не часто бувають такими говорливими. Підсилаймо до нього чарівну панянку-журналістку.., але це вже жарт.
+
0
FIN ZEN
FIN ZEN
14 ноября 2019, 11:46
#
Добрый день Дмитрий, то что написал Сергей - это полная профанация. При доходности НПФ на уровне 7% и налоговой скидке в размере 18%, доходность только за первый год составит 25%, а в каждые последующие годы она будет падать, так как налоговые вычеты считаются только от сумм внесенных в течение года. Итоговая доходность за 30 лет составит порядка 7,63% годовых и сумма на Вашем пенсионном счету составит порядка - 133000 грн, то что посчитал Вам Сергей как ежемесячную выплату в течение 10 лет! Также я глубоко сомневаюсь, что если не введут всеобщего декларирования, что Вы будете каждый год подавать налоговую декларацию ради налогового вычета в размере 216 грн!
Касательно фактической доходности НПФ, мой клиент инвестирует в один из крупнейших НПФ в течение 2-х лет и доходность до налогообложения на сегодняшний день составляет порядка 24% годовых до налогообложения (есть план инвестирования, но клиент его не до конца придерживается)  с учетом получения налоговых вычетов.
Рекомендую Вам не верить никаким экспертам и тем более калькуляторам на сайтах и все просчитывать самому, т.к. на больших суммах ошибка будет значительной и более болезненной.
+
0
uainvestor
uainvestor
14 ноября 2019, 14:10
#
Дякую, шановний FIN ZEN, що спостерігаєте за моїми записами і маєте власну думку. Вона теж недосконала (а тим більш, глибоки сумніви), але разом можна наблизитись до істини. Розрахунки я роблю для себе, як учасника НПФ, а не експертно. Вважаю їх точними, бо внески, я роблю не одноразово, як ви пишете, а регулярно, тому і прибуток буде постійним з року в рік. До ваших рекомендацій не вірити експертам, я приєднуюсь, але до їх числа долучаю і вас.
+
0
slivadima
slivadima
14 ноября 2019, 18:56
#
Запутали совсем(
Наверное лучше всего на пенсию надо собирать покупая биткоин)
+
0
uainvestor
uainvestor
17 ноября 2019, 0:22
#
Ніхто не плутає вас, Дмитре. Протиріч у мене з колегою майже немає. Я впевнений, що для інвестування в НПФ, краще робити щомісячні внески на протязі кількох десятків років. Тоді щорічно ми будемо одержувати податкову знижку 18%, а прибуток покаже калькулятор. А колега FIN ZEN пише про одноразовий внесок, що теж має певний сенс, бо перші гроші будуть працювати найдовше. Але результат виявиться не таким гарним, як з податковою знижкою, що працює лише для НПФ і НСЖ.
+
0
slivadima
slivadima
1 декабря 2019, 20:25
#
Оформил Династию через приват банк, так как там не надо было ехать в офис)
+
0
uainvestor
uainvestor
2 декабря 2019, 12:03
#
Зробили, - так зробили, хай і ПБ щось заробить (як не гроші, так ваш контакт). Існує, правда. і більш прямий шлях безпомередньо з АЦПО електронною поштою.
+
0
slivadima
slivadima
2 декабря 2019, 18:20
#
Ну если что я смогу перейти с привата на АЦПО?
+
0
uainvestor
uainvestor
2 декабря 2019, 21:16
#
Думаю, пізно. Все одне, пенсійний контракт буде робити АЦПО, але через агента ПБ. Нащо ж позбавляти його законної комісійної винагороди (це ж він  вас «знайшов»)? Наразі на таке здатний лише ОТП пенсія (тому він і лідер за прибутком).
+
0
mary27
mary27
3 декабря 2019, 20:36
#
А зачем ''переходить''? ''Династию'' и так администрирует ''АЦПО''. ''Приватбанк'' выступил в роли агента, документы все равно попали администратору.
+
0
slivadima
slivadima
3 декабря 2019, 21:47
#
То есть я есть участник фонда? И а я с могу попасть в кабинет користовача на сайте https://acpo.com.ua/ ?
+
0
mary27
mary27
3 декабря 2019, 22:21
#
Именно так) Напишите в ''АЦПО'', чтоб они дали вам пароль для входа в ''личный счет''.
+
0
slivadima
slivadima
5 декабря 2019, 17:47
#
Спасибо, так и сделал)
+
0
uainvestor
uainvestor
15 декабря 2019, 21:52
#
Пароль дають взамін на відповідну заяву.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться