Минфин - Курсы валют Украины

Установить
valder
valder
6 апреля 2014, 7:58
Александр! на данный момент я не нашел чёткого разьяснения на вопрос, поэтому поясните мне пожайлуста: Т.К. Закон налогооблажения дипозитов вступает в силу с 01.07.2014г, какая же сумма доходов будет браться за превышение лимита в 2014г, т.е.01.01.2015г-20706грн или 10353грн? Т.е. если меньше какой суммы :20706 или 10353 -ничего не платим...??? или же это может быть :19992 или 9996 ???{в зависимости от какой суммы считаем-1218или 1176грн }.Зараннее Вам спасибо
Ответ эксперта
okhrimenko
Александр Охрименко
6 апреля 2014, 9:44
По логике половина из 20 тыс. грн. Но давайте подождем официальных документов налоговой. Я Вам не скажу, что и как думает налоговая и как он будет считать
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 4

+
0
client5801
client5801
6 апреля 2014, 10:30
#
Закон ничего не говорит на этот счёт.
То есть интерпретировать будут сами налоговики

Естесственно не в вашу пользу
так что я думаю что если вы отчитываетесь за пол года то будет 10353

При таком грабеже — 40% обвале гривны за лва месяца — причём совершенно целеноправленном- и тут же вводить такой налог…
+
0
viktorvikkto
viktorvikkto
6 апреля 2014, 11:16
#
ПРОТЕСТУЕМ!!! 5% согласен и чтоб АВТОМАТИЧЕСКИ ПЕРЕЧИСЛЯЛОСЬ БАНКОМ, Хоть каждый месяц, но ходить в налоговую и т.п. это совсем не то + вопрос в прозрачности + учитывая инфляцию и курс гривны в течение 2014 г и «надежность банков» считаю в этом году Кощунство! Положил деньги волнуешься изрядно за них, инфляция + курс молниеносно вырос, да еще и 15% надо отдать… где логика! Тем более когда я заключал договора было написано 5% с 01.01.15 а правила менять нельзя, если уж хотят ввести, то тогда на депозиты, кот.будут открыты строго с 01.07.14, а не те которые заключались ранее, ведь люди не знали… Потому я считаю протест должен быть всеобщим!!! Иначе будут значительные оттоки депозитов!
+
0
client5801
client5801
6 апреля 2014, 12:07
#
Это у вас и у меня украли 40% с того что мы разместили на депозит.
Будьте уверены что те кто писал этот закон держат свои сбережения не в столь ими «любимой» национальной
валюте. И скорей всего не в украинских банках.

Разьирайтесь с офшорами и счетами в западных банках. Басни о том что янукович и окружение грузили ящики
с налом в КАМАЗы и увозили из межигорье и других владений это басни для любителей жареного.
Его деньги деньги его окружения близкого и не очень близкого на счетах и ячейках западных банков.
Ищите их и возвращайте в страну.
Но новые правители этого никогда не станут делать. Потому что их деньги дежат в ячейке соседствующей
с ячейкой янкковича.

Им мало. Под видом борьбы с богатыми они хотят обобрать и тех у кого на счету чуть больше 8 000 долларов. Нашли миллионеров…

Далее. Закон существовал — 5% с дохода с 1.01.15.
Кто давал право передеоывать то ис чего люди исходили размещая деньги.
Кто дал право шлапаку и яйценюку воровать гаши деньги.

Почему премьер публично врёт что в 2014 налог вводится не будет и на слежующий продавливают
в раде то что ОНИ считают нужным при молчаливой и морально раздавленной оппозиции.

Пусть посчитают сколько уже потеряи в Крыму. Где те огромные деньги которые были вложены в разработку
газовых месторождений щельфа в крыму. и ещё миллион вопросов.

а как платить 500 за газ. Реверс на бумаге а не в трубе. все это понимают И если газпром выйдет в суд
мало не покажется.

Фирташа деньги после иерояно конфискации попадут не в украинскую казну а в американскую
деньги лазаренко там же.

Хватит хватать то что лежит рядом. Работать надо. Возвращайте деньги.
Деньги Кадаффи вернули в момент

Верните милиарды деньги и пошлите на… кредит МВФ за который они матку вывернут на изнанку половине насерения украины
+
0
viktorvikkto
viktorvikkto
6 апреля 2014, 18:55
#
ВСЕ ПИШЕМ ПИСЬМО В НБУ
Чем больше писем тем лучше!!! (уже написали многие из моих знакомых или просто соратников, у которых есть депозиты)
ЛИСТ (ЦЕ ЗРАЗОК)
Зміни у Податковому Кодексі України, що призвели до того, що з 01.07.2014 року буде введений податок на відсотки по депозиту, вкрай негативно сприймається вкладниками усіх банків, незалежно від їхнього соціального статусу. Передусім, це пов’язано з обов’язковим декларування у податковій інспекції процентів і їх підрахунок. Модель 5% з 01.01.15 року з автоматичною оплатою податку Банком під час нарахування відсотків набагато краще і ефективніша, а запропонована система гірша через декілька причин:
1) Багато вкладів (Майже 50%), за якими сплачуються відсотки у кінці строку, і оформлені на рік або більше — за новою системою, фізична особа повинна заплатити податок наприклад, у лютому-березні, а відсотки отримає у липні (якщо договір у нього закінчується у липні). Відтак якщо сума податку утримувалася Банком, то Банк сам би виплатив податок, а так фізичній особі потрібно буде платити податок на ті відсотки, котрі людина ще не отримала.
2) 15% достатньо великий відсоток враховуючи нестабільність курсів валют плюс зростання цін на комунальні послуги і на деякі товари, а також на фоні прогнозованої інфляції.
3) Із-за обов’язкового подання декларацій багато людей буде відмовлятися від депозитів, і буде вивід грошей з банківського сектору! Тим більш треба зауважити, що будуть виводитися великі депозити, а на маленьких депозитах Банки не проживуть.
4) У 2013 р. було зростання депозитів ФО, а відтак зростання довіри до Банків, не підривайте довіру до Державного Апарату Управління. Захищайте навпаки інтереси вкладників, а не робіть так, щоб вкладники всіляко тікали або приховувалися від Банків.
5) Ряд банків є проблемними у наші дні. Відтак чимало хто, постраждав від того, що у банках є чи були Тимчасові адміністрації (ТА), і деякі Банки знаходяться на стадії банкрутства. Людина, котра мала депозити в таких банках, і у наприклад, «робочому банку» повинна мати якусь компенсацію з боку податкової, адже фактично гроші у «проблемних банках» під час ТА до виплат Фондом гарантування вкладів Фізичних Осіб знаходилися 3-4 місяці на рахунку, проте відсотки реальні Фізична особа не отримала, і «потенційно» втратила частку грошей (можливих відсотків, якби дані кошті були розміщені в інших банках). Тому встановлювати податок у розмірі 15% на відсотки від «робочого депозиту», теж для даної особи недоречно (а таких осіб не мало).
6) Закон діє і на вкладі, відкриті раніш (до 01.04.14/01.07.14 ) з дня набрання чинності, проте згідно з Податковим кодексом, податок не може встановлюватися усередині бюджетного року, а також слід зауважити, що багато хто, якби знав, що буде такий податок не відкривали б великий депозит раніше, тобто правила помінені під час гри. А Банк, якщо розірвати наприклад депозитний договір наприкінці червня, мотивуючи розторгнення угоди новим Законом, перерахує згідно з Договором відсотки! Проте коли Договір укладався, про 15% мова не йшлася, а було лише задекларовано 5% з 01.01.15 р. і кожен вкладник про це віддавав собі звіт.
…../можете ще привести причини самі/
Внаслідок вище переліченого, для розвитку Банківської системи в Україні, і з огляду на дефіцит бюджету в Україні, треба погодитися на 5% податок за відсотками на депозити, проте на будь-які депозити (щоб була рівність, і люди не жадали оформлювати на друзів, родичів і т.і. свої депозити), а також для облегшення процедури і виходячи з економічного сенсу, дане відрахування у Податкову інспекцію повинно відбуватися самим Банком під час нарахування Банком відсотків за вкладом.
Відтак, задля стабільності Банківської системи і заохочування вкладників треба негайно повернути стару редакцію Податкового кодексу у частині відсотків за вкладами (депозитами) і сертифікатами.
Вкладник з Харькова /вказати місто/ /П.І.Б/ Дата
Трошки може кожний змінити на своє бачення дане письмо, + додати шапку звертання і слова шановний і т.п. /це черновик орієнтовний варіант/
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться