Вигрібна яма, а не банк.

Роман Кучма 24 сентября 2026, 17:53
У мого батька був депозит у РВС банку тривалістю до 2028 року. Він від хвороби помер у грудні 2025го. Тепер я є його спадкоємцем. Цей недобанк юте ніби перейняв обов’язки РВС, тому зараз змушений мати із ним справу. Я проживаю у Львові, а вони мені виставляють умови, що зобов’язаний прибути особисто в ЄДИНЕ ВІДДІЛЕННЯ на всю Україну, у Києві, щоб оформити спадщину. Це я повинен подолати сотні кілометрів, витратити незрозуміло скільки часу та ще й ризикувати життям під час війни, бо ця кишенькова шарага немає ресурсів, щоб повноцінно виконувати свої зобов’язання. Коли я попросив на гарячій лінії пояснити, якими нормативно-правовими актами вони користуються, висуваючи мені такі умови, то у відповідь лише почув, що такі правила банку. Інших механізмів у них немає. Попрошу профільне міністерство пояснити цим нашим «дорогим партнерам», як працює в Україні банківська система та діють закони, бо можливо у них на батьківщині якось інакше. Або прикрити цю шаражкіну контору, яка ймовірно, таким чином просто привласнює кошти колишніх вкладників РВС, бо мало хто у сьогоднішній ситуації має змогу долати такі відстані, щоб отримати своє.