Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Serginvest
Serginvest
Зарегистрирован:
16 января 2012

Последний раз был на сайте:
11 октября 2023 в 21:22
10 февраля 2013, 22:16

Як політична помста знищує весь легальний бізнес торговців цінних паперів!

Ні для кого не буде новиною, що допомоги чи порад у справах бізнесу від української держави і годі чекати. І майже завжди бізнес сам порався зі своїми проблемами. Будував нову інфраструктуру на прикладі фондового майданчика «Української біржі», який з 2009 року привніс новий напрям діяльності для фондового ринку -інтерет-трейдинг.

Почали з’являтися фондові компанії, діяльність яких направлена не на схемні операції з векселями, чи обслуговування кишенькових венчурних фондів різних бізнес груп, а компанії, які орієнтувалися на свого основного клієнта –  фізичну особу, яка отримала змогу, за відносно невеликі гроші, встановивши певне програмне забезпечення, в реальному режимі здійснювати операції купівлі-продажу цінних паперів або деривативів.

Незважаючи на скрутний фінансовий клімат в країні та на не розвинену законодавчу базу ця невелика група ентузіастів фондового ринку всеж таки продовжувала працювати аж до початку 2013 року. 

Починаючи з початку нового року Українська Держава в особі Податкової інспекції, розгорнула масштабну компанію по знищенню легального бізнесу на фондовому ринку.

Всім торговцям, без виключення, почали надходити повідомлення про позапланові перевірки, основною метою цих перевірок було виявлення операцій с компанію Фенікс Капітал. Враховуючи, що компанія Фенікс Капітал була одним із лідерів за обсягом торгів на фондовому майданчику Української біржі, кількість операцій з цим торговцем цінних паперів була величезною.

Результати цих перевірок не забарились, за складеними актами податкових перевірок, які написані наче під копірку з однаковим змістом, всі витрати за операціями з придбання цінних паперів не зараховувались у поданих податкових деклараціях, а дохід зараховувався як неповернута фінансова допомога. За результатами цих хибних висновків торговцям що проводили легальні операціями донараховуються мільйонні доплати до бюджету.  

Враховуючи чинну ситуацію та обсяги торгів такі нарахування рівноцінні закриттю діяльності всіх цих компаній. В неофіційних бесідах представники податкових органів зауважують, що самі розуміють всю абсурдність даної ситуації, але наголошують, що діють за  вказівкою з гори!

Із своїх джерел ми з’ясували, що компанію Фенікс Капітал пов’язують з опозиційним депутатом верховної ради Лесею Оробець.

Підсумовуючи вище викладене, залишається незрозумілим, чому за рахунок політичної помсти знищується ціла фінансова галузь???

Автор — Андрій Пеппер

Джерело — Історії Інвесторів

Просмотров: 2787, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться