Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 листопада 2020, 12:40

МВФ: Україна веде податкову політику на два фронти

Україна веде податкову політику на два фронти: займається оновленням податкової системи і одночасно ставить під сумнів існуючі її положення. Про це йдеться в звіті МВФ.

Україна веде податкову політику на два фронти: займається оновленням податкової системи і одночасно ставить під сумнів існуючі її положення.
Фото: mind.ua

«Податкова політика в Україні працює відразу за двома напрямками. З одного боку, за ці роки було проведено значну роботу щодо поступового вдосконалення і оновлення податкової системи, а з іншого під сумнів ставляться основні положення існуючої системи», — йдеться в звіті.

Читайте також: Коли українці відчують заморозку співпраці з МВФ

У МВФ відзначили значні зусилля України в напрямку модернізації міжнародних аспектів податку на прибуток, але застерігають від небезпеки його скасування через бажання окремих осіб.

Передісторія

18 листопада Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою.

Співрозмовники обговорили епідемічну ситуацію в світі і невизначеність для глобальної економіки в зв'язку з пандемією covid-19.

Читайте також: Другий транш МВФ Україна може отримати в кінці 2020 року — аналітики

На чому наголосила голова МВФ

У свою чергу, директор-розпорядник МВФ відзначила, що робота прем'єр-міністра з командою Фонду дозволила закріпити відносини сторін на високому рівні і досягти прогресу. Вона також відзначила швидку реакцію і заходи, прийняті українською владою після рішення КСУ, і додала, що Фонд цінує співпрацю глави Нацбанку Кирила Шевченка з командою МВФ.

Нагадаємо

Як повідомляв «Мінфін», 12 червня МВФ оприлюднив текст Листа про наміри і Меморандум про економічну і фінансову політику за новою 18-місячною Програмою Stand-by для України.

У цих документах перераховуються умови, які повинні виконати уряд України і НБУ, щоб отримати решту коштів від МВФ ($ 2,9 мільярда).

Серед структурних маяків для України за програмою stand-by:

  • до кінця листопада — повинні бути внесені зміни в закон про банківську діяльність, підготовлені у співпраці з МВФ і Світовим банком, для того щоб заповнити прогалини щодо ефективної практики корпоративного управління і розширити повноваження НБУ.
  • до кінця березня 2021 року — згідно з меморандумом Державна аудиторська служба України за участю незалежних аудиторів повинна провести перевірку цільового використання бюджетних коштів, спрямованих на боротьбу з коронавірусом.

Коментарі - 7

+
0
bonv
bonv
24 листопада 2020, 13:01
#
Якщо коротко то МВФ розкритикував податкову політику України.
+
+17
rredrred
rredrred
24 листопада 2020, 13:35
#
А если точнее, то указали на нарушения налогового законодательства не налогоплательщиками, а самими работниками налоговых
+
0
bonv
bonv
24 листопада 2020, 17:51
#
МВФ вважає, що Україна веде податкову політику одночасно «на два фронти» і не виконує всіх вимог.
+
+43
Італій .
Італій .
24 листопада 2020, 13:32
#
Она также отметила быструю реакцию и меры, принятые украинской властью после решения КСУ

ШТА?

Какие меры? Гарант конституции отметился словесными угрозами нарушения конституции, вот и все меры.
+
+42
Invul
Invul
24 листопада 2020, 14:06
#
Так она то судит по своим меркам, где президент не может по телевизору нести любую дичь, а если сказал то должен хоть что-то сделать :)
+
0
pov78
pov78
24 листопада 2020, 14:48
#
Потрібно підказати МВФ, щоб не на прийняті рішення дивились, а на їх реалізацію :-) По факту нічого не працює!!!
+
+15
mary27
mary27
24 листопада 2020, 22:38
#
«Украина ведет налоговую политику против здравого смысла.»
Так надо было озаглавить)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися