Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 вересня 2020, 13:40

5 акцій від Goldman Sachs, які принесуть прибуток після пандемії

Goldman Sachs назвав акції, які, на думку аналітиків банку, можуть вирости і принести найбільший прибуток після появи в США власної вакцини від коронавирусу. Про це повідомив телеканал CNBC. «Мінфін» публікує висновки експертів.

Зараз в США проходять клінічні випробування відразу кілька вакцин проти COVID-19. Попередні результати цих досліджень можуть бути отримані в кінці вересня.

Аналітик банку Кріс Хассі склав список акцій з рейтингом «купувати», які можуть вирости відразу після появи вакцини в США.

Найперспективніші папери за версією Goldman Sachs

United Airlines. Цільовий рівень по акціях авіаперевізника становить $60 в перспективі року, потенціал зростання — 60% від поточних рівнів. Компанія зосередилася на скороченні витрат, що допомогло перевізнику пережити пандемію краще, ніж очікували експерти. Авіакомпанія коригує свою мережу маршрутів і розклад у зв'язку з ростом попиту на туристичні поїздки.

Читайте також: UBS порекомендував інвесторам звернути увагу на Китай

Cedar Fair. Цільовий рівень по паперах оператора мережі парків розваг становить $43, потенціал зростання — 52,1%. Компанія звикла до сезонного затишшя в бізнесі, що допомогло їй заощадити під час коронакризи. А після пандемії можна очікувати зростання попиту на послуги Cedar Fair, коли люди зможуть повернутися в парки розваг.

Bunge. Цільова ціна за акціями американського агропромислового холдингу — $67, потенціал зростання — 46,4%. Бізнес із виробництва масла і цукру отримає вигоду від відновлення попиту з боку підприємств громадського харчування та інших великих споживачів продукції.

SL Green. Цільовий рівень по паперах — $65, потенціал зростання — 34,8%. SL Green — інвестиційний фонд нерухомості, який інвестує переважно в офісні будівлі і торгові центри Нью-Йорка і здає їх в оренду. У Goldman Sachs відзначили, що акції цікаві в довгостроковій перспективі, враховуючи, що 95% власності компанії здано в оренду.

Boeing. Цільова ціна — $225, потенціал зростання — 33,3%. Папери маютьвідновитися разом з відновленням зростання світової економіки. Компанія виграє від тенденції до збільшення кількості комерційних авіаперевезень. Їх кількість знову почне зростати в міру ослаблення побоювань з приводу поширення коронавируса.

Хто ще виграє від появи вакцини в США

Економісти Goldman Sachs припускають, що США може почати застосовувати вакцину до кінця року, і завдяки цьому зростання економіки може виявитися більш сильним, ніж зараз очікує ринок.

Зростання ВВП США може скласти близько 6% в 2021 році, написав Кріс Хассі. На думку експерта, замість того щоб шукати найбільших, хто програв за останні півроку, або тих, хто зможе швидше відновитися, краще інвестувати в групи паперів. Так можна отримати максимум від відновлення економіки США, вважає Хассі. Всього експерт виділив чотири групи акцій:

Читайте також: Tesla може бути найнебезпечнішою акцією на Уолл-стріт

  • American Campus Communities, Becton Dickinson, Bright Horizons Family Solutions, Lamb Weston Holdings. Це акції, які потрапили під хвилю розпродажів в 2020 році, але повинні відновитися, коли активність людей повернеться до норми. Сюди входять туристичні компанії і компанії сфери розваг.
  • Папери компаній, які отримали переваги перед конкурентами під час пандемії, але потребують зняття карантинних обмежень і повторне відкриття своїх ринків для зростання капіталізації. Це папери Walt Disney, IMAX, ITT, Starbucks, Ulta Beauty.
  • Акції підприємств, які мають відновитися після відновлення зростання світової економіки: Caterpillar, Celanese, Huntsman.
  • Папери, які мають вирости в довгостроковій перспективі, але можуть залишатися нестійкими в найближчому майбутньому, навіть якщо вакцина буде схвалена: Boston Properties, Domtar.

Коментарі - 12

+
+25
bonv
bonv
9 вересня 2020, 18:39
#
Акції можуть приносити і збиток:)))
+
+45
Alpenstein
Alpenstein
9 вересня 2020, 20:08
#
Все може, навіть депозити, бонди і золото. Питання у вірогідності і співвідношенні можливого ризику до можливого прибутку. 

В принципі вони нормальні і достатньо стійкі компанії навели в свому списку. Думаю той же Боїнг держава буде тягти за вуха з будь-якого банкрутства. Бунге взагалі супердиверсифікована по територіях контора - навіть в Україні є. Агро і їжа - індустрії, що переживуть авіацію 100% навіть при неприємних сценаріях.

А ви як гадаєте - Путін до смерті доживе без повторного нападу на Україну? Років 10-15 на вітчизняні фін.інструменти можна розраховувати?
+
+15
Pareto
Pareto
9 вересня 2020, 23:51
#
В нашей стране за год может произойти откат в каменный век, а вы про 10-15 лет. Какие фин инструменты в нашей папуасии, когда тут все друг друга через колено кинуть пытаются?!
+
0
Alpenstein
Alpenstein
10 вересня 2020, 0:05
#
Какая вероятность этого в течение года?
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
10 вересня 2020, 11:47
#
До завершения местных выборов всё будет стабильно...
+
0
bonv
bonv
10 вересня 2020, 13:02
#
Стабільно вниз...
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
10 вересня 2020, 13:33
#
Сейчас главное - стабильность...
+
+116
Smehue4ki
Smehue4ki
9 вересня 2020, 20:11
#
Если Голдман про эти акции вещает широкой публике, значит они их накупили и теперь не могут скинуть по хорошей цене.
+
0
mary27
mary27
11 вересня 2020, 17:30
#
Точно)
+
+15
Kuzyalik
Kuzyalik
9 вересня 2020, 20:25
#
Биток упал после новостей из Украины об аресте b2b.
+
+15
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
10 вересня 2020, 12:05
#
Прогноз курса Может ли Китай обвалить экономику США в любой момент

https://www.youtube.com/watch?v=mg_BsQsOQGw&feature=youtu.be

Подписывайтесь на youtube-канал «Минфина», комментируйте и задавайте свои вопросы эксперту под видео;)
+
0
Oooops
Oooops
12 вересня 2020, 15:29
#
Имхо delta airlines(сам купил) мне кажется более перспективой чем united. А с Боинг вообще лотерея если max опять завернут то ...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися