Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 вересня 2020, 8:50

ДПС четвертий місяць поспіль перевиконує план збору податків

Державна податкова служба зібрала в серпні на 14 млрд грн більше податків, ніж було заплановано на вказаний місяць. Це вже четвертий місяць поспіль, коли податкова перевиконує індикативні показники, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Державна податкова служба зібрала в серпні на 14 млрд грн більше податків, ніж було заплановано на вказаний місяць.
Фото: wz.lviv.ua

Попередні показники

У травні сума збору податків перевищила індикативний показник на 3,6 млрд грн, в червні — на 6,4 млрд грн, липні — на 5,6 млрд грн.

За рахунок чого зросли збори

Податкова служба збільшила збори за рахунок скорочення невиконання планових показників доходів загального фонду держбюджету, які накопичилися за перші чотири місяці року: з 44,2 млрд грн (на 1 травня) до 18,4 млрд (на 1 вересня).

Також перевиконання плану стало можливим завдяки збільшенню додаткових надходжень від ПДВ в серпні на суму 9,2 млрд грн.

Читайте також: Громадяни масово скаржаться через невидачу фіскальних чеків — Податкова

«Таким чином, у травні-серпні не тільки ліквідовано відставання від планових показників, допущене в січні-квітні на суму 11,7 млрд грн, а й досягнуто перевиконання індикатива за січень-серпень: плюс 17,8 млрд грн», — йдеться в повідомленні.

Така позитивна динаміка є результатом боротьби з податковими зловживаннями, тіньовими схемами і «скрутками», пояснює Кабмін.

Читайте також: Глава Податкової розповів, звідки взялися 40 мільярдів «скрученого» ПДВ

Нагадаємо

  • У червні в загальний фонд держбюджету надійшло 112,9 млрд грн, а план виконаний на 105,4%.
  • За травень-червень податкова служба скоротила відставання від річного плану з 11,1 млрд грн до 1,7 млрд грн для цього періоду.
  • 25 серпня Глава ДПС Олексій Любченко повідомив, що за січень-серпень 2020 року до загального фонду держбюджету очікується надходжень на 352,5 млрд грн. Це на 14,6 млрд більше, ніж передбачено розписом Міністерства фінансів.

Коментарі - 1

+
+40
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
3 вересня 2020, 11:58
#
Трошки не точно... в назві треба вказати, що виконують урізаний план. І хейтервм Зе підкину зрадоньку... планувати вони не вміють. Торік запланували зростання бюджету, хоча виробництво падало ще до коронакризи, а з облігацій, які роздували і бюджет віртуальну економіку, податків не платять. Натомість виробництво, яке наповнює бюджет (Нафтогаз це також виробництво, хоч і не вся його структура), вже котилося вниз... видобуток газу скорочувався... металурги, аграрка...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися