Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 липня 2020, 9:34

НБУ отримав 1,1 мільярда на погашення кредитів банків-банкрутів

Національний банк України в січні-червні 2020 року отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 1,1 млрд грн. Про це повідомила пресслужба Нацбанку.

Національний банк України в січні-червні 2020 року отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 1,1 млрд грн.
Фото: interfax.com.ua

Які кошти отримали

Як повідомляють в Нацбанку, найбільше коштів отримано від реалізації закладених неплатоспроможними банками майнових прав за кредитними договорами (606,4 млн грн) і об'єктам нерухомого майна (161,5 млн грн).

Крім того, частково погашено заборгованість по наданих НБУ кредитах рефінансування неплатоспроможних банків (99,7 млрд грн).

Читайте також: Банки-банкрути у червні отримали 528 мільйонів

Крім того, частину коштів регулятор отримав від реалізації в межах виконавчого провадження заставленого нерухомого майна поручителів неплатоспроможних банків на загальну суму 48,8 млн грн. А також від отримання коштів від погашення заборгованості за кредитними договорами на загальну суму 161,9 млн грн.

З інших джерел погашення заборгованості НБУ загалом отримав 19,4 млн грн.

Як зазначено в повідомленні, за найвищу ціну (60,7 млн грн) у 2020 році реалізували нерухомість, передану VAB Банком в заставу НБУ.

Як Нацбанк повертає заборгованість

З 2014 року Нацбанк ініціював 117 судових позовів з метою повернути заборгованості неплатоспроможних банків за кредитними договорами за рахунок активів майнових та фінансових поручителів.

Читайте також: Якщо Фонд гарантування вкладів опиниться поза законом. У НБУ розповіли про 2 сценарії — поганий і ще гірший

«Всі судові рішення з фінансових поручителів та майнових поручителів, що набрали законної сили, ухвалені на користь НБУ. Зараз вживаються заходи щодо їх примусового виконання. На розгляді в судах знаходиться ще 32 справи, а також 10 справ про банкрутство майнових поручителів», – йдеться в повідомленні НБУ.

Раніше повідомлялося

  • Як писав «Мінфін», Конституційний суд відновив розгляд справи про відповідність Конституції закону «Про систему гарантування вкладів фізосіб».
  • Якщо КСУ задовольнить конституційне подання не в повному обсязі, інститут системи гарантування вкладів опиниться поза правовим полем.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися