Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 червня 2020, 17:04

Кабмін спростив отримання доступних кредитів для бізнесу

Кабмін спростив доступ бізнесу до кредитів, які надаються представникам малого та мікробізнесу в межах програми «5-7-9». Відповідне рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду, передає Уніан.

Кабмін спростив доступ бізнесу до кредитів, які надаються представникам малого та мікробізнесу в межах програми «5-7-9».
Фото: epravda.com.ua

Що змінили

Як заявив міністр фінансів Сергій Марченко, постанова враховує пропозиції банків і представників бізнесу.

«Зміни стосуються пом'якшення вимог до прибутковості діючого бізнесу, зняття обмежень щодо напрямів використання коштів, недопущення забезпечення зобов'язань суб'єкта підприємництва по кредиту заставою майнових прав, зняття обмежень щодо максимальної суми кредиту, приведення формули розрахунку базової процентної ставки у відповідність з рівнем операційних витрат банків», — сказав він.

Читайте також: Як отримати кредит 5-7-9% для бізнесу: інструкція

Які банки видають кредити

Кількість банків, які видають кредити за програмою підтримки бізнесу, збільшилася до 16: Укргазбанк, Ощадбанк, Приватбанк Укрексімбанк, Банк Львів, ПУМБ Кредобанк, Альфа-Банк, Альянс Банк, Таскомбанк, Банк Восток, Полікомбанк, Мегабанк, Райффайзен Банк Аваль і Банк «Глобус» , Креді Агріколь Банк.

Як зазначає Мінфін, цього тижня до програми повинен приєднатися ОТП Банк.

Поточні умови

29 квітня 2020 року уряд розширив можливості програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Компенсація ставки за діючими кредитами до 0% тепер доступна за умови збереження не менше 60% фонду оплати праці і 80% чисельності персоналу порівняно з станом підприємства на 1 березня 2020 р. Ця умова має зберігатися протягом усього терміну отримання саме цієї державної підтримки.

Читайте також: Доступні кредити 5-7-9%. З 1 березня банки видають позику без застави

Крім того, можна буде рефінансувати більший обсяг кредиту. Також підвищений ліміт обороту на групу пов'язаних компаній до 10 млн євро. Таким чином, більша кількість підприємців зможе податися на цю програму.

Нагадаємо

  • 3 лютого уряд України оголосив старт програми «5-7-9», оцінюючи її потенціал в цьому році до 50 тисяч кредитів. Станом на 15 червня українські банки надали 639 кредитів на 404,76 мільйона гривень у межах програми.
  • Минулого тижня банки видали 34 кредити.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися