Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 березня 2020, 9:58

Результати «новорічного ралі» в 2019 на фондовому ринку від фахівців «Фрідом Фінанс Україна»

Які подарунки отримали під ялинку інвестори, — детальний аналіз періоду «грудень 2019 — січень 2020».

Новорічні свята пройшли для українських інвесторів без снігу, але з приємними сюрпризами. Ті, хто купив акції американських брендів через кіпрську філію інвестиційної компанії «Фрідом Фінанс», отримали підвищену прибутковість за цінними паперами до Нового року.

Прибуткові й збиткові акції «новорічного ралі»

Кінець року — період покупки подарунків для рідних і близьких. Показники виручки багатьох магазинів злітають, що створює сприятливі умови для покупки акцій таких компаній. Настає пора так званого «новорічного ралі» — можливості швидко збільшити прибуток за допомогою спекулятивної стратегії: купити цінні папери дешевше і продати дорожче.

Так, наприклад, в період з 19.12.2019 по 19.01.2020 вартість акцій ряду провідних світових брендів суттєво зросла. Apple подорожчав на + 13,67%, Facebook на + 11,97%, Visa — на 10,34%. А ціна широкого індексу S&P 500 зріс на + 4,29%, що в річному вимірі становить + 51,48% дохідності. Тому перед Новим роком експерти «Фрідом Фінанс Україна» радили своїм клієнтам купувати американські акції і продавати їх в кінці січня.

Незважаючи на зазначені вище показники, можна говорити про гарантований прибуток. Так, інвестори мали можливість отримати хороший дохід всього за один місяць. Але при неправильному виборі об'єкта інвестування вони також могли і понести збитки. Поки Apple, Facebook і інші бренди росли в ціні, Wells Fargo (фінансові та страхові послуги), Walmart (рітейл) і Chevron (нафтопереробна сфера) втрачали свої позиції. З 19.12.2019 по 19.01.2020 їх вартість знизилася на -9,50%, -5,21% і -2,55% відповідно.

Прибутково, але ризики теж є

Підводячи підсумки «новорічного ралі» 2019 року, варто відзначити, що спекулятивна стратегія — це прибутково. Тільки за один місяць інвестори отримали дохід від 10 до 51% в залежності від куплених акцій. Одночасно ті, хто вибрав «неправильні» компанії, втратили частину капіталу.

Пам'ятайте, що будь-яка угода з цінними паперами на фондовому ринку несе в собі певні ризики неповернення вкладених грошей. Тому для підбору цінних паперів експерти «Фрідом Фінанс Україна» радять завжди звертатися до професіоналів. На основі фундаментального і технічного аналізу вони виберуть для вас акції, які принесуть хороший прибуток. І будуть відслідковувати котирування, щоб вчасно повідомити, коли краще продати цінні папери.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися