Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 травня 2024, 18:05

ЄЦБ розіслав листи всім банкам Європи, які досі працюють в росії

Головний виконавчий директор італійського UniCredit банку, Андреа Орсель заявив, що листи із закликом від ЄЦБ скоротити бізнес в рф отримали ймовірно усі банки, що продовжують працювати в росії. Про це повідомляє Bloomberg.

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

UniCredit був одним з банків ЄС, який отримав листа від Європейського центрального банку із закликом скоротити свій бізнес в росії. Минулого місяця Raiffeisen Bank International AG повідомив про заклики від ЄБР скоротити бізнес австрійського банку в росії.

«Кожен банк в Європі, який має будь-який вплив на росію, ймовірно, отримав листа від ЄЦБ», — заявив у вівторок головний виконавчий директор UniCredit Андреа Орсель. Він відмовився коментувати конкретно UniCredit.

UniCredit поки що уникає повномасштабного виходу з росії. У банку заявили, що стратегія відповідає очікуванням регуляторів і що він продовжує реалізацію плану зі скорочення російських транскордонних ризиків до нуля до кінця наступного року.

Італійський банк працює в росії через свою дочірню компанію АТ «ЮніКредит Банк», яка пропонує послуги корпоративним та приватним клієнтам. У ньому працює близько 3 100 співробітників, у 50 відділеннях. З початком війни міланський банк відклав кошти на випадок дефолту в росії.

Коментарі - 1

+
+60
Genna Smatko
Genna Smatko
7 травня 2024, 20:16
#
Ліцензії повідбирати і нехай далі працюють зі своєю вонючою рашею.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися