Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 лютого 2020, 13:48

Суд скасував продаж активів чотирьох банків-боржників

Аукціон з продажу пулу активів чотирьох банків — ВТБ Банк, Дельта Банк, Фідобанк і банк «Фінанси і кредит», який був призначений на 3 лютого, скасували за рішенням суду. Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

Аукціон з продажу пулу активів чотирьох банків — ВТБ Банк, Дельта Банк, Фідобанк і банк «Фінанси і кредит», який був призначений на 3 лютого, скасували за рішенням суду.
Фото: mind.ua

Чому скасували аукціон

Рішення про припинення торгів та зняття з продажу лота винесла виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів 3 лютого 2020 року. Підставою була відповідна постанову Господарського суду Києва.

Суд заборонив продавати ці активи на час розгляду позову одного з учасників попередніх торгів з продажу вказаного пулу. Учасник вимагає визнати себе переможцем.

Читайте також: Мін'юст хоче миттєво заарештовувати банківські рахунки боржників

Які активи включає цей пул

Основа пулу – понад 600 кредитів юридичних осіб та майже 14 тисяч позицій дебіторської заборгованості. Середній строк прострочення за кредитами – 7 років, загальна заборгованість – 2,5 млрд грн.

Судове провадження триває відносно 86 кредитів і ще 12 передані в роботу Державної виконавчої служби.

Читайте також: Борги окремих позичальників банків-банкрутів сягають кількох мільярдів

Серед об'єктів застави за кредитами, які ввійшли в пул, майновий комплекс будівель та споруд в Одеській області, а також цілісний майновий комплекс Кременчуцького м'ясокомбінату.

Оформити депозит за вигідною ставкою

Передісторія

  • 24 січня 2020 року ФГВФО скасував результати попередніх торгів з продажу пулу з якірним активом у вигляді кредиту з Кременчуцьким м'ясокомбінатом в заставі і повідомив про намір звернутися до правоохоронних органів.
  • Причиною рішення стало грубе порушення умов аукціону з боку організатора торгів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися