Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 жовтня 2019, 15:07

Справа на мільйони: співробітника НБУ і керівництво банку Богуслав підозрюють у привласненні

Прокуратура Києва оголосила підозру трьом посадовим особам банку Богуслав та головному економісту Нацбанку в нанесенні збитків банку на понад 21,6 млн грн. Про це йдеться в повідомленні на сайті столичної прокуратури.

Прокуратура Києва оголосила підозру трьом посадовим особам банку Богуслав та головному економісту Нацбанку в нанесенні збитків банку на понад 21,6 млн грн.
Фото: ain.ua

Схема присвоєння коштів

  • Слідство встановило, що між банком Богуслав і підконтрольною його менеджерам комерційною структурою було укладено кредитний договір на суму понад 21,6 млн грн, а в якості застави передано неіснуюче майно у вигляді промислового обладнання.

  • Заступник голови правління банку разом із заступником начальника управління корпоративного бізнесу, начальником служби безпеки та іншими посадовими особами банку перевели на рахунки підконтрольної компанії 21,6 млн грн.

  • Внаслідок неповернення кредитних коштів комерційною структурою і відсутністю заставного майна, яке забезпечувало б їх повернення, банку Богуслав було завдано збитків на суму понад 21,6 млн грн.

Кому винесена підозра

  • За результатами попереднього розслідування менеджменту банку повідомлено про підозру за привласнення і розтрату майна в особливо великих розмірах та за службове підроблення.

Читайте також: ФГВФО продовжив ліквідацію банку Богуслав

  • Крім того, повідомлено про підозру головному економісту відділу перевірок кредитними ризиками Нацбанку, який підписав акт перевірки неіснуючого майна. Дії працівника Нацбанку кваліфіковані за статтею службове підроблення.

Передісторія

  • 6 листопада 2017 року НБУ відніс банк Богуслав до категорії неплатоспроможних. 1 грудня того ж року фінустанову було відправлено на ліквідацію.

  • Фонд гарантування вкладів фізосіб продовжив ліквідацію банку Богуслав на один рік з 1 грудня 2018 року до 30 листопада 2019 року включно.

  • У січні 2019 року ФГВФО заявив, що через кредитування пов'язаних осіб з банку Богуслав було виведено більше 300 млн грн.

Коментарі - 2

+
+60
Strain
Strain
25 жовтня 2019, 15:22
#
Хоть бы одного за 5 лет посадили. А то одни подозрения.
+
0
Григорий П
Григорий П
27 жовтня 2019, 1:18
#
Поэтому начинать посадки нужно не с подозреваемых, а со следователей и прокурора
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися