Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 червня 2019, 13:48

НБУ оскаржить рішення суду про скасування штрафу Укрсоцбанку

Національний банк планує оскаржити в апеляційному порядку рішення Окружного адміністративного суду Києва, який у квітні 2019 за результатами судового розгляду скасував рішення НБУ про накладення штрафу на Укрсоцбанк. Про це йдеться в повідомленні НБУ, передає stockworld.

Національний банк планує оскаржити в апеляційному порядку рішення Окружного адміністративного суду Києва, який у квітні 2019 за результатами судового розгляду скасував рішення НБУ про накладення штрафу на Укрсоцбанк.
Фото: maximuscc.com.ua

Що відомо

Національний банк оприлюднив цю інформацію відповідно до ст. 60 Директиви ЄС про запобігання використанню фінансової системи для відмивання грошей і фінансування тероризму.

У листопаді 2018 року регулятор прийняв рішення про накладення на вказаний банк штрафу в розмірі 30,454 млн гривень. Підставою для такого рішення стало встановлення НБУ факту вчинення Укрсоцбанком ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу.

Читайте також: Аудит підтвердив ключові показники звітності 25 найбільших банків — НБУ

Зокрема, регулятор виявив факти зняття готівки за період з травня 2016 по вересень 2017 в загальній сумі понад 1 млрд гривень групою фізичних осіб — клієнтів банку, а також двома юридичними особами — клієнтами банку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися