Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 вересня 2017, 14:04

Нацбанк допускає перегляд прогнозу зростання ВВП в цьому році — заступник голови НБУ

Національний банк допускає поліпшення прогнозу зростання валового внутрішнього продукту в 2017 році під час чергового перегляду макропроказателей в кінці жовтня.

Національний банк допускає поліпшення прогнозу зростання валового внутрішнього продукту в 2017 році під час чергового перегляду макропроказателей в кінці жовтня.
Фото: usba.com.ua

«Ми бачимо, що в цьому році ми дещо консервативно оцінили вплив блокади на зростання ВВП. Дані за другий квартал і деякі показники за третій свідчать, що ситуація краща, ніж ми очікували… Тому ми бачимо, що вже до кінця 2017 року, економіка може зрости більше, ніж ми очікували», — сказав заступник голови правління НБУ Дмитро Сологуб в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

За його даними, швидко, зокрема, відновилися металургійні підприємства після розриву торгово-транспортних зв'язків на сході країни. Це відновлення також підтримується активним зовнішнім попитом.

Крім цього, замклави правління НБУ зазначив оптимістичну статистику по сільськогосподарському сектору.

Читайте також: Поки немає підстав для підвищення облікової ставки — Сологуб

«Хоча збір врожаю і відстає від показників минулого року, наші очікування були ще гірше, оскільки погодні умови виявилися в цьому році несприятливими», — сказав Сологуб.

За його словами, новий макроекономічний прогноз буде презентовано в короткому форматі на монетарному брифінгу 26 жовтня. Через тиждень після брифінгу буде оприлюднено новий інфляційний звіт, в якому новий прогноз буде представлений в широкому форматі.

Коментарі - 1

+
0
Ivan Ivanov
Ivan Ivanov
26 вересня 2017, 14:43
#
Нефть растет и опа «мы ошиблись в расчетах» в гривне с учетом ее падения у нас будет офигительный рост ВВП.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися