Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 вересня 2017, 18:22

В Дніпрі керівники банку присвоїли 1,5 млн грн свого клієнта

Сьогодні, 12 вересня, оперативники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції та слідчі обласної поліції повідомили про факт привласнення коштів клієнта банку.

Так, правоохоронці встановили, що за кілька років посадовці банку заволоділи півтора мільйонами гривень, що знаходились на депозитному рахунку клієнта.

Згідно повідомлення поліції, менеджер банку, діючи за попередньою з мовою з іншими посадовими особами, склала довіреність від імені клієнта банку та підробила його підпис. Використовуючи підроблену довіреність, зловмисниця заволоділа півтора мільйонами гривень.

Як повідомляється, у межах провадження, поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання фігурантів та вилучили $20 тис., фінансову документацію, чорнові записи та комп'ютерну техніку. На даний час поліцейські встановлюють інших осіб, причетних до чинення кримінального правопорушення.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 7-ми до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

Коментарі - 2

+
+61
True Spot
True Spot
12 вересня 2017, 18:57
#
А банк то какой? А то новость — не новость
+
+13
Qwerty1999
Qwerty1999
13 вересня 2017, 10:28
#
Для защиты честного имени банкиров и возможности покупки индульгенции — ни наименование банка ни ФИО задержанных (подозреваемых) никогда не озвучиваются.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися