Порада друга

Одна з його подруг запитала, як краще вчинити з грошима, які їй вдалося заробити. Перш за все Баффет дізнався, чи є у неї борг по кредитній карті. У неї була заборгованість і процентна ставка розміром у 18% річних.

«Якщо б я позичив гроші під 18%, перше, що я зробив би з будь-якою сумою, яка у мене з'явилася, — погасив би цей борг, — пояснив Баффет, — Це набагато краще, ніж будь-яка інвестиційна ідея, яка у мене є».

На думку мільярдера, виплативши залишок, вона заощадить більше на відсотках, ніж зможе отримати, інвестуючи гроші на фондовому ринку, у нерухомість або будь-яким іншим способом. «Я не знаю, як заробити 18%», — додав він.

Станом на травень 2020 року, середня процентна ставка по кредитних картах в США становить близько 16%. «Не можна йти по життю, позичаючи гроші за такими ставками», — додав інвестор.

Читайте також: Куди інвестувати $10 тисяч

Яку звичку варто завести

У важкі часи, коли мільйони людей втрачають дохід і подають заявки на допомогу з безробіття, буде складно розрахуватися з боргами, але це, за словами Баффета, має стати пріоритетом.

«Як тільки ви звільнитеся від боргів, заведіть звичку вносити платежі в повному обсязі, щоб вам ніколи не доводилося платити відсотки», – наголосив інвестор.

Читайте також: Інвестиції в борги: Як заробити більше 20% річних