► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини
«Фермери готові відвантажувати дині з поля по 15−25 гривень за кілограм, що в середньому на 44% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня, а сезон їх реалізації добігає кінця», — йдеться у повідомленні.
За словами учасників ринку, підвищення цін пов’язане, перш за все, з подальшим скороченням пропозиції культур.
Внаслідок спекотної та посушливої погоди якість продукції погіршується, а кількість вибірок місцевих господарств скорочується.
Виробники стверджують, що торговельна активність на ринку зараз досить висока, що на тлі обмеженої пропозиції надає можливість продавцям підвищувати відпускні ціни.
Однак, попри істотне подорожчання в даному сегменті, дині сьогодні в Україні в середньому на 20% дешевше, ніж в аналогічний період торік.