►Читайте «Мінфін» у Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

«Продовжую боротися з незаконним оголошенням мене в розшук і подаю відповідну скаргу до ВАКС. НАБУ і САП відома моя адреса з першого дня мого перебування в Австрії. Однак мої повідомлення про це разом із офіційними документами австрійської влади свідомо ігнорують. Я ніколи не переховувався від слідства. Готовий, щобільше, наполягаю на участі у слідчих діях у режимі відеоконференцзв'язку. Однак когось це дуже лякає», — написав Шевченко.

Читайте також: НАБУ оголосило у розшук ексголову Нацбанку Кирила Шевченка

За його словами, «НАБУ не здійснило жодних дій щодо його розшуку, що, власне, підтвердила і слідчий суддя ВАКС під час розгляду клопотання про продовження терміну досудового розслідування».

«Постанова про розшук ухвалюється не для розшуку, а щоб „оформити“ максимально суворий запобіжний захід», — зазначив Шевченко.

Ексголова НБУ додав, що він подав скаргу на дії прокурора САП, який відмовив у клопотанні про скасування постанови про розшук.

Передісторія

6 жовтня Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру голові Національного банку Кирилу Шевченку. Кримінальне провадження проти нього стосується періоду, коли він очолював Укргазбанк.

Читайте також: НАБУ повідомило про підозру голові НБУ Шевченка та в.о.глави Укргазбанку

Пізніше Шевченко у Фейсбуці написав, що інформація про оголошення підозри стала для нього несподіваною — він дізнався її зі ЗМІ, перебуваючи за кордоном на лікуванні.